изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:45 EEST
ОБСЪДИХА 5 ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ    
НовиниОбластната комисията по заетост проведе вчера работно заседание, председателствано от зам.-управителя д-р Катя Ганова, на което са разгледани постъпили предложения за регионални програми за заетост.

Това съобщава на сайта си областна администрация, като уточнява, че пет от предложенията след разглеждането им са били одобрени и ще бъдат изпратени в министерството на труда и социалната политика за включване в Националния план за действие по заетостта през 2012 г.
Идейни предложения са представили общините Крушари, Шабла, Тервел, Генерал Тошево, както и КНСБ - Добрич. Комисията разгледа и прие петте  програми, които ако бъдат одобрени в МТСП, ще осигурят заетост на 248 лица от областта.
От администрацията добавят, че регионалните програми са важен и специфичен инструмент за пазара на труда, за неговото възстановяване и стабилизиране. Те имат за цел справяне с местните проблеми и поради това по-голяма тежест ще се поставя на показателите на социално-икономическата среда - равнище на безработица през първото шестмесечие на 2011 г. в съответната община и особености на безработицата в региона. При оценката ще се насърчава социалното партньорство, осигуряването на заетост в частния сектор и съфинансиране на част от дейностите.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА 5 ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди