изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:46 EET
3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК    
Ред и сигурностНаказание от 3 години условно лишаване от свобода с 5 г. изпитателен срок наложи Окръжен съд – Добрич, на 21-годишния Златин Зл. Р. от село Царевец, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Той е признат за виновен за това, че на 1 януари т.г. по междуселищен път Добрич – Ген. Тошево, на около 300 м след разклона за Ген. Колево при управление на лек автомобил "Фолксваген Пасат", е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 45-годишен мъж от Варна и три средни телесни повреди на съпругата му.

Златин Р. е извършил три нарушения на Закона за движение по пътищата, добавят от съда. Съдът е лишил Златин Р. от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години. Присъдата е съобразена с разпоредбите на съкратеното съдебно следствие, по реда на което е разгледано делото. От Съдебната палата добавят, че това е допуснато, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти в обвинителния акт. Този институт задължава съда да определи наказание в рамките на предвиденото в Наказателния кодекс за това престъпление и да го намали с 1/3. Прокурорът е пледирал Златин да получи наказание 4 г. и 6 месеца лишаване от свобода и след редуцирането му да изтърпи 3 години лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок. По делото е установено, че Златин Р. е завършил курс за водач на МПС и получил свидетелството си на 28.12.2010 г. Три дни след това – на 1.1.2011 г.вечерта, заедно с трима приятели тръгнали за гр. Ген. Тошево. Потеглили около 20,30 ч. с лек автомобил "Фолксваген Пасат", собственост на майка му, и шофиран от него. Пътят бил мокър. Непосредствено преди разклона за с. Ген. Колево, на прав участък от пътя, Златин Р. управлявал колата със скорост  от 99,41 км в час при включени къси светлини, и погрешно възприел колата на пострадалия в своето платно. Златин Р. задействал спирачната система и завил „Фолксвагена” на ляво, при което навлязъл с лявата част на автомобила си в насрещната лента за движение, което довело до сблъсък. От катастрофата на място е починал шофьора на другата кола, а съпругата му е получила счупвания. Златин Р. има основно образование, не е женен, безработен е, не е осъждан. Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.
 


Сходни връзки

3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК
Автор: Anonymous да 2011-09-30 @ 18:37 EEST
Съдебни безобразия!
3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК
Автор: Anonymous да 2011-10-02 @ 11:17 EEST
Боже боже и после искат да се спазват правилата-подарете му и една кола за награда
3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК
Автор: Anonymous да 2011-10-02 @ 20:57 EEST

Когато човек има чисто съдебно минало, присъдата почти винаги е условна. Добре е наистина, че няма да лежи ефективно, но е неморално повече да се качва да шофира. Не може шофьор на няколко дни стаж, да кара кола тон и половина със 100 км/ч. При това на къси светлини, и на мокро... Лошото е, чекато говорим, младежите се смеят и се плезят. А после : "Аз така, по непредпазливост!" . Е! Има лесен начин, има и труден начин. Този пишман-шофьор си е избрал трудния начин. Халал да му 'й!

3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК
Автор: Anonymous да 2011-10-02 @ 21:33 EEST
Браво,на съда,имал чисто съдебно минало,ами то винаги има първи път,а как се чувстват близките на убития мъж?
3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК
Автор: Anonymous да 2011-10-02 @ 22:11 EEST
безобразни съдии за това ли стоите там
3 ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА 21-ГОДИШЕН, УБИЛ ЧОВЕК
Автор: Anonymous да 2011-10-04 @ 00:12 EEST
ami da,tova ne e samo praktika v BG: t1ka e i v d1rjavite ot evropeiiskiq s1üs.,v Germaniq napr.vinagi uslovna  pris1da,sa6oto ne e umi6leno predisvikano prest1plenie .As s16o ne go namiram  nik1k dobre,no as ne s1m sakona i samo ni ostava da 4akame,nqkoga da doidat umni hora i da promenqt sakonite.



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди