изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:54 EEST
Под чадъра на високопоставени приятели Кирил Рашков /Цар Киро/ дължал 6 млн. лв. данъци    
НовиниАрестуваният Кирил Рашков дължи близо 6 млн. лв. данъци, съобщи БНТ като се позова на разследващи. Задълженията са от селскостопанска дейност на покойния син на Кирил Рашков - Иван, от имотните сделки на фамилията из цялата страна, както и от бизнеса с алкохол на другия му син Ангел Рашков.

Той е собственик на фирма, която стопанисва фабриката за алкохол в Катуница. Там през ноември 2009 г. митничарите откриха нелегален спирт и запечатаха инсталациите.

Държавата ще заведе срещу Кирил Рашков дела за "забравените" задължения, са съобщили разследващи и магистрати за "24 часа".

Рашков бе арестуван в сряда сутринта в Пловдив.
След ареста му стана ясно, че проверка на НАП-Пловдив е установила, че Кирил Рашков не е внасял данъчни декларации като физическо лице от 2004 г. до момента.

По думите на прокурор Гавраилов на 27 септември по този сигнал е образувано досъдебно производство за неподаване на данъчни декларации и неплащане на данъци в особено големи размери.

Кирил Рашков поражда много въпроси, но не е единствен, коментира главният прокурор Борис Велчев тази сутрин.

"В много български градове има подобни хора, които не са от ромски произход и са с висок стандарт на живот. Те са обединени около едно разбиране, че не трябва да плащат данъци", каза Велчев.

По думите му една част от тях са обект на внимание от прокуратурата от около месец, но никой не е допускал, че случаят в Катуница ще съвпадне с проверките на прокуратурата.

 


Сходни връзки

Под чадъра на високопоставени приятели Кирил Рашков /Цар Киро/ дължал 6 млн. лв. данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди