изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:41 EEST
Община Видин банкрутира    
НовиниОбщина Видин е в драматично финансовото състояние, след като сметките й бяха запорирани. Нито един от телефоните за връзка с общината във Видин не работи, съобщи bTV. Спрени са от няколко седмици, защото не са плащани. От 15 септември не работят и светофарите. Когато над Дунав се мръкне, пешеходната алея край реката потъва в мрак, защото на общината й е спряно подаването на ток. Сметките на общината са запорирани и градът не разполага със своя местен бюджет. Оцелява само на държавна субсидия и то само защото законът забранява тези пари да бъдат запорирани.

Задълженията на община Видин са в размер на 22 млн. лв. Това обяви в парламента финансовият министър Симеон Дянков в отговор на въпрос от Михаил Миков - депутат от района. От тях 4 млн. са дългосрочни, а останалите – краткосрочни задължения. Задълженията са в резултат на лошо управление на общинските пари, добави Дянков.
Миков припомни, че цялата власт във Видин се държи от ГЕРБ - кмет, общински съвет и областен управител.
„При 22 млн. лева задължения и 33 млн. лева бюджет, всички са наясно, че това е банкрутирала община. Всеки гражданин на Видин е бил задължен със средства, които е непосилно да бъдат издължени”, отвърна на Дянков депутатът от левицата.

Финансовата драма на града започва, след като общината е осъдена от две фирми, ощетени от строителството на Дунав мост 2. Дело за милион лева пропуснати ползи печели фирма за цветни метали, защото достъпът до складовете й е бил отрязан от строителите на моста.

Община Видин е изправена пред безпрецедентна криза с боклука. Концесионерът на чистотата все още работи, но не получава парите си и има пълното право да спре да чисти всеки момент. Кметът на Видин Румен Видов е в отпуск и е предоставил управлението на града на свой заместник. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Община Видин банкрутира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди