изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:23 EEST
БЕЗПАРИЧИЕ: ПОДАДЕНИ СА 460 МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ПЪРВОЛАЦИ    
Образование

До този момент в дирекция "Социално подпомагане" в Добрич са подадени 460 молби-декларации за отпускане на еднократната целева помощ за първокласници за учебната 2011/2012 г. в размер на 150 лева. Това съобщи за НДТ директорът на социалната служба Магдалена Миткова. Миналата година са получени общо 509 молби, като се очаква сега да бъдат повече. Крайният срок за подаване изтича в края на септември, тоест днес.



Право на тази помощ имат семейства със средномесечен доход от последните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията до 350 лева на член от семейството.

Молба-декларация по образец за отпускане на помощта за първокласници се подава в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес след записване на детето в първи клас на държавно или общинско училище, но не по-късно от края на септември на текущата учебна година. Изключение са случаите, когато поради здравословни причини, установени с протокол на ЛКК, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от започване на съответната учебна година.

За миналата учебна година от тази помощ се възползваха 41 846 семейства за 42 512 деца, информира Агенцията за социално подпомагане. НДТ

 


Сходни връзки

БЕЗПАРИЧИЕ: ПОДАДЕНИ СА 460 МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ПЪРВОЛАЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди