изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:16 EEST
Зърно на гърда расте на ходило    
Любопитно Учени откриха трето зърно на гърда при 22-годишна жена. То се намира на ходилото. Жената страда от изключително рядко срещан феномен в историята на медицината, съобщава Dermatology Journal Online. Това е първият случай, в който зърно на гърда расте на крак.

Само 2-3% от населението в света страда от тази аномалия, наречена полителия. При това могат да възникнат зърна и на други части на тялото. В повечето случаи зърната се появяват в горната част на торса.

Момичето има това необичайно образувание от самото си раждане. Не е изпитвала болки на кожата си.

Диаметърът на зърното на крака е 4 см и изглежда като съвсем нормално зърно на гърда.

Микроскопично изследване на кожата показва, че зърното има и окосмяване, жлези с външна секреция и мастни жлези. Това описва медик пред британския вестник The Sun.

Други примери за особени белези има и при известните личности. Например Lily Allen (26): певицата има трето зърно на лявата гърда. „Екстра зърното" дори е показано пред очите на журналисти.

Боливийката Ивон (29) страда пък от свръх големи гърди, поради което е оперирана. Гърдите й тежали 10 кг. Лекарите са открили проблема, когато трябвало да й лекуват крака. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Зърно на гърда расте на ходило | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди