изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:28 EEST
Нощна драма у нас - цигани бият цигани    
ОбществоКласов сблъсък между бедни и богати е поредната драма, разиграваща се и в момента у нас. Свидетели на случващото се предадоха до БЛИЦ, че една от циганските махали в Ихтиман будува в готовност да нападне хората на местния дерибей Владимир Генчев. Причината за напрежението се крие в съботен побой, претърпян от бедна циганка в центъра на града. Очевидци твърдят, че приближени на Владимир Генчев са премазали показно момичето, което по-късно било настанено в болница с две счупени ребра, спукана трахея и кръвоизлив в белия дроб.

"Генчев ни плаши, че си е напазарувал полицията и заедно с неговите хора могат да правят каквото си искат", оплака се пред БЛИЦ човек от малката циганска махала в Ихтиман. Той разказа как от съботния побой насам т.нар. богати цигани нахлували в квартала на бедните, безчинствали колко искат и изчезвали.

При подобно врязване тази нощ обаче те срещнали сериозна съпротива. Стигнало се до масов бой, при който обаче били задържаните цигани били до един от бедните. "Не смеят да ги пипнат, а всъщност те нападат. Арестувани са 5-6 човека, сред които има и жена", разказа пред БЛИЦ източник от мястото на събитието.

Сред бедните цигани от махалата в центъра на Ихтиман върви слух, че след осъществяването на ареста лично главен сержант Момчилов - единственият ром в РПУ-то, превъзпитава по народно му задържаните. Човек на БЛИЦ опита да провери информацията, но повече от час телефоните на участъка са недостъпни за входящи обаждания. В същото време от махалата се заканват: "Да правят каквото искат, но да не ги бият. Иначе ще въстание!"

Петко Траянчев / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Нощна драма у нас - цигани бият цигани | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди