изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:18 EEST
35 ДЕЦА ОТ ДОМОВЕ В ДОБРИЧКО ВЕЧЕ ИМАТ РОДИТЕЛИ    
ОбществоНаше семейство се чакаше да дойде с частен самолет за осиновяване

На традиционната пресконференция изпълняващият длъжността директор на дирекция "Социално подпомагане" в Добрич Веселин Гочев съобщи, че се очаква българско семейство да пристигне с частния си самолет, за да се срещне с дете, което смята да осинови. Гочев заяви, че в регистъра на деца за пълно осиновяване към момента от област Добрич има 154 деца, от които 33 са здравите, а 121 са болни. По националности здравния статус на децата е разпределен по следния начин - 5 са здравите българчета, а 27 болни, 27 са здравите деца от ромски етнос, а болни са 51. С турски етнос здраво е 1 дете, а 7 са със заболявания, 33 са болните деца с неизвестен етнос, каза Гочев.
От началото на годината до момента 35 деца от Добричко са осиновени, а в процедура по подготовка на документи са още 5 семейства, които вероятно в най-скоро време ще вземат още 5 деца от специализираните институции в областта. За пореден път Гочев заяви, че основно се търсят малки и здрави дечица за осиновяване, като предимно осиновителите са български семейства. Някои от тях дори имали свое биологично дете.
Статистиката на социалната дирекция към момента показва още, че в областта има 19 професионалните приемни семейства, които средно са получили доход през август по 346 лв. на семейство. Две били в областта и доброволните приемни семейства. Във всички тях общо са настанени 22 деца. 138 деца пък са настанени в 132 семейства на роднини и близки. Гочев смята, че това е начинът поетапно децата да бъдат изведени от домовете и да бъдат настанени в близка до семейната среда. Той заяви, че се очаква скоро да стартира новият проект "Приеми ме", в рамките на който в цялата страна ще бъдат обучени за приемни семейства 500 такива в цялата страна. В областта са одобрени общините Добрич, Добричка и Балчик. Самият проект ще приключи през октомври 2013 г.
 


Сходни връзки

35 ДЕЦА ОТ ДОМОВЕ В ДОБРИЧКО ВЕЧЕ ИМАТ РОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди