изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:07 EEST
Румен Димитров: Цар Киро подготвяше взрив срещу премиера    
НовиниЦелият случай за взрива срещу редакцията на в. “Труд” през 1998 г. минава през ръцете на бившето топченге Румен Димитров, разказва самият той в интервю пред “Всеки ден”. Димитров заявява, че по оперативен път било доказано категорично, че Цар Киро имал съпричастност към този взрив. “Още в самото начало на работата на екипа ни придобихме надеждна информация от близък на Рашков, че е платил и изпратил бомбаджиите. Но той не беше на върха на пирамидата. Над него стоеше основният поръчител”, казва ексченгето от НСБОП.

Попитан кой е този основен поръчител, той отвръща:”Политическо лице на много висока позиция в тогавашната управляваща партия СДС. Имахме конкретни данни за него. Ако случаят беше разкрит докрай, щеше да стане огромен скандал в държавата”.

“Целият екип имахме страшен хъс да разкрием от “а” до “я” перстъплението. Случваше се с дни да не спим. До момента, в който се разбра, че е замесен известен политик. Тогава вече се намери подходяща форма случаят да отиде в глуха линия и да стигне само до Рашков”, разказва Димитров.

В отговор на въпрос дали този политик е бил Иван Костов, той заявява – “Не е Костов. Напротив, беше насочено и организирано срещу Костов. Имаше план чрез тези взривове да се дестабилизира държавата, за да се атакува лидерът на СДС и министър-председател”.

“Сценарият беше задействан от хора, много близко до Костов, които искаха да му вземат главата”, продължава той, но отказва да назове имена.

“Логично, след като тогава управляваха СДС, Рашков имаше много близки контакти с тях”, продължава ексченгето. Бил прихванат много емоционален телефонен разговор на Кирил Рашков, който коментирал със свой човек, как са го изпържили, а толкова силни хора от управлението му дължали услуги”.

Попитан дали са се подготвяли и други взривове от Кирил Рашков, Димитров отговаря: “Да, имахме данни, че се готви голям атентат в центъра на София до сградата на Министерския съвет. Взривът трябваше да бъде в голямо количество и поставен в багажника на изоставен лек автомобил”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Румен Димитров: Цар Киро подготвяше взрив срещу премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди