изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:20 EEST
Изчезнали хора и затрупана българска кола след свлачище в Армения    
По светаЛека кола с български номер е сред автомобилите, пострадали от свлачище в Североизточна Армения, където са блокирани 33 автомобила. Трима души са изчезнали безследно, съобщи министерството на извънредните ситуации. "Разхвърляни като играчки тежки камиони с фургони, преобърнати жигулита, затънали в течната кал, вълнообразни пукнатини в земята, разкъсан асфалт", такава е гледката след срутването в 250-метрова отсечка от магистралата между градовете Ванадзор и Баграташен, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Там са блокирани 8 камиона с ремаркета, включително два грузински, 2 автокрана и 23 леки коли.

Осем души с леки травми били отведени в болница, но вече са изписани, съобщи Степан Мосинян, директор на медицинския център в близкия град Алаверди. Свлачището е повредило далекопроводи и някои селища в района са без ток, както и местната железопътна гара. От няколко дни там вали дъжд, което също затруднява спасителите. Неблагоприятни са и прогнозите на арменските синоптици.

Има данни за трима изчезнали, двама от които пътували с мерцедес. Колата им бе открита празна. Всички те се издирват, посочи полковник Николай Григорян, зам.-началник на спасителната служба в министерството на извънредните ситуации. Не се уточнява самоличността на изчезналите.

На място е пристигнал министърът Армен Ерицян. Кризисният център във ведомството работи в извънреден режим, добавя ИТАР-ТАСС.

dir.bg

 


Сходни връзки

Изчезнали хора и затрупана българска кола след свлачище в Армения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди