изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:07 EEST
В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО: 20-годишен удуши млада жена заради дълг от 700 лева    
Новини21-годишно момиче от Търговище е било открито убито вчера, а убиецът е задържан, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Станимир Парашкевов. До разкриването на убийството се стигнало, след като вчера около 12 часа в търговищката полиция се обадила млада жена, че 21-годишната й приятелка е в неизвестност от 30 септември. риминалистите открили момичето удушено в апартамента й, а по-късно е задържан и убиецът - 20-годишен мъж от Търговище.

Той е направил самопризнания пред Пламен Замбев, началник сектор "Криминална полиция".

Убийството е извършено в малките часове на 30 септември. Момичето е било удушено, а аутопсията установява и кръвонасядания в областта на главата. От полицията посочиха, че убиецът и жертвата имали неуредени финансови отношения. Младежът откраднал преди време от убитата 300 британски лири, (около 680 лева - б.р.) които обещавал да върне. Според комисар Парашкевов във фаталната нощ той отишъл в дома й, за да се разберат за парите. Жертвата е настоявала парите да й бъдат върнати и заплашила длъжника си, че ще уведоми полицията. Това го подтикнало към тежкото престъпление, уточниха от полицията.

Младата жена е била удушена с шал, а жилището било разхвърляно, за да се инсценира грабеж. Убиецът взел със себе си и телефона на убитата, от който отговарял с SMS-и на повикванията на близките й. Момичето живеело само, родителите й са в чужбина. Наглеждали я леля и баба. В деня след убийството младежът се върнал в жилището, подредил го и скрил трупа в ракла. По думите на Парашкевов той е имал намерения да се освободи от тялото.

Задържаният има криминални регистрации и две присъди за кражби от магазин и от автомобили. В момента е изтърпявал пробация, присъдена му преди две години. Предстои повдигане на обвинение в Окръжна прокуратура в Търговище, уточни комисар Парашкевов.

На 29 септември в София столичните полицаи арестуваха 28-годишния Владимир Бошнаков за убийствата на двама негови приятели - 28-годишния Емил Даскалов и година по-младия Явор Иванов. Двамата млади мъже са били застреляни, а след това убиецът е рязал телата им с нож и трион.
Бошнаков убил двамата, тъй като им дължал много пари. В неделя Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО: 20-годишен удуши млада жена заради дълг от 700 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди