изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:40 EET
Цигани пребиха семейство, заловило крадец    
НовиниСемейство от столичния квартал "Модерно предградие" е било нападнато и пребито от голяма група роми. Според пострадалите те са били 30-40 души, но от МВР съобщиха, че става дума за около 20 души. Вчера около 18 часа, при опит за кражба от къща на самотно живееща възрастна жена, съседи задържали непълнолетния извършител. Малко след това обаче той успял да избяга и скоро се върнал с още 20-на души. Те нападнали тримата мъже и двете жени, които го заловили.

Вследствие на побоя един от тях е настанен в болница с фрактура на долна челюст. Другите четирима са били прегледани и са освободени с контузни рани, уточниха от пресцентъра на МВР.

До момента са задържани четирима от извършителите, които са криминално проявени за кражби - непълнолетният, опитал се да проникне в къщата, 19-годишен младеж и двама мъже на 31 и 36 г., всички от София.
Полицията издирва съучастниците им.

Бисерка Шишкова, чието семейство е предотвратило кражбат от имота на своята съседка, разказа пред БНР какво точно се е случило: "Бяха цяла тумба. Крещяха, викаха: "Убийте ги!". С тухли, с дървета започнаха да бият съпруга ми, зет ми и приятеля му. Мъжа ми специално - с крак в лицето. Зет ми е с множество отоци по главата, под очите. Полицията, трябва да ви кажа, реагира много бързо. 10 полицейски патрулки дойдоха, качиха ни по патрулките, разкарваха ни, да разпознаем някой, кой да разпознаеш".

Семейството на пострадалата живее в тази къщо от 10 години и досега нямало проблеми с ромите.
"Имало е моменти, в които минават и ми казват "добър ден" и аз казвам "добър ден". Какво стана, дали са нашите цигани тия, от квартала, дали са други? Не знам", каза още жената.

"Има такъв инцидент, но аз не бих искал да му давам такава окраска. Действително има случай на проникване в частен дом на човек", коментира главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Той уточни, че полицията има достатъчно силно присъствие в Катуница, откъдето започна етническото напрежение, но то ще бъде намалено, защото МВР не иска да пречи на нормалния живот в селото. Георгиев отрече в Катуница да има представители на клана Рашкови, които да нагнетяват напрежение.

Полицията все още издирва единия от внуците на Кирил Рашков, срещу когото бе образувано досъдебно производство за заплаха за убийство.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Цигани пребиха семейство, заловило крадец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди