изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:20 EEST
ВЕЧЕ ЗВЪНИМ САМО НА ТЕЛ. 112    
Ред и сигурностФинализиран е процесът по пренасочване на повикванията за телефони 150, 160 и 166 към единния европейски номер за спешни повиквания - телефон 112, съобщи МВР.


Номерата на Спешна медицинска помощ, Полиция и Пожарна безопасност и защита на населението продължават да функционират, но когато бъдат набирани, обажданията постъпват в центровете 112. Това води до централизиране на обслужването на всички спешни повиквания в страната, тъй като информацията за тях вече постъпва на едно място – в центровете 112. По този начин сигнализирането и активирането на компетентните служби се оптимизира и се подобрява координацията между тях. Те ще управляват и координират по-добре работата на своите ресурси и екипи. На тази база ще се проследява цялостния трафик на спешните повиквания, ще се анализират различни показатели и характеристики на тези повиквания и ще се събира статистическа информация за работата на отделните служби. Ръководните органи ще могат да правят обективна оценка за извършената работа и да вземат конкретни управленски решения за оптимизиране на системата на спешните повиквания.
Досега на денонощие в националната система 112 постъпваха средно около 8000 сигнала, след пренасочването са около 22 000, от днес се очаква техният брой да достигне 25 000 - 26 000. Системата е оразмерена да поеме този трафик – спешните обаждания се обслужват денонощно от 320 оператори.
До момента седем европейски страни са финализирали процеса по пренасочване на спешните си номера към 112. В Холандия и Дания останалите спешни телефони са изцяло премахнати. У нас спешният номер е познат на около 66 процента от хората. По този показател страната ни е сред първите в ЕС. НДТ
 


Сходни връзки

ВЕЧЕ ЗВЪНИМ САМО НА ТЕЛ. 112 | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВЕЧЕ ЗВЪНИМ САМО НА ТЕЛ. 112
Автор: Anonymous да 2011-10-04 @ 21:41 EEST
Е, тя сега каква стана? Старите номера работят... Тогава кой го ентересува че има единен номер. Веднъж ми се падна да давам сигнал за човек в безпомощно състояние. Понеже линейката се забави половин час, което е нормално, някакви граждани започнаха да ми обясняват как трябвало да се обадя и на 150. :-))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди