изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:41 EEST
АРЕСТУВАХА 76-ГОДИШНИЯ УБИЕЦ НА СЕСТРА СИ    
Ред и сигурност

20-годишен спор бил в основата на убийството. Окръжният съд в Добрич е задържа под стража 76-годишния Георги В. Кр. от село Врачанци, община Добричка, съобщиха от пресцентъра на съда. Срещу него е образувано досъдебно производство за това, че на 30 септември умишлено е убил 66-годишната си сестра.



Окръжната прокуратура е поискала най-строгата мярка за неотклонение спрямо Георги, тъй като от събраните доказателства може да се заключи, че той е извършител на убийството. Освен това 76-годишният мъж е направил самопризнания. „Изискванията на закона налагат спрямо Георги да се вземе най-тежката мярка за неотклонение, независимо, че не е осъждан, спрямо него не се водят други досъдебни производства и са събрани добри характеристични данни”, е посочил държавният обвинител. Той е уточнил, че причина за престъплението е станал спор с близо 20-годишна давност за наследствен имот.

Адвокатът му е помолил подзащитния му да бъде поставен под домашен арест, предвид съдействието, което е оказал на полицията и лошото му здравословно състояние. Защитникът посочи, че 76-годишният мъж сам се е обадил в полицията, да съобщи за инцидента.

В последната си дума Георги е заявил, че не може да иска нищо. „Аз съм виновен, но тя ме принуди. Взе ми всичко”, обясни той.

Окръжен съд е преценил, че Георги е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода за срок от 10 до 15 години. От неговия разпит пред съдия, от показанията на свидетелите и от обясненията на задържания пред съдебния състав, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Освен това, съдът е установил, че към момента липсват доказателства, за влошено здравословно състояние. Преценил е, че има опасност Георги да се укрие и му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на първоинстанционния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.   НДТ 

 


Сходни връзки

АРЕСТУВАХА 76-ГОДИШНИЯ УБИЕЦ НА СЕСТРА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди