изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:55 EEST
ПРАВЯТ ОПИТ ДА УКРИЯТ ДАНЪЦИ С ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИМУЩЕСТВО    
ИкономикаДанъчни са развалили сделка на търговец на билки за 574 хил. лева. Търговец на билки се опитал да попречи на служители на данъчната администрация да съберат невнесени данъци в общ размер на 211 хил. лв., съобщиха от пресцентъра на приходната дирекция във Варна, в чийто обхват попада и област Добрич. Оттам поясняват, че още по време на започване на ревизионното производство, търговецът е побързал да се раздели с четири имота на стойност 574 хил. лв., като ги е прехвърлил на свои близки.

След връчването на ревизионния акт и последващ отказ на търговеца да изпълни доброволно задълженията си към бюджета, публичните изпълнители при НАП Варна са поискали от съда да развали сделките. Съдът е обявил сделките за недействителни на всички инстанции и предстои през следващия месец данъчните да обявят имотите на търг, за да внесат дължимите данъци в републиканския бюджет.
При връчването на ревизионен акт, друг търговец от обхвата на дирекция е намалил актива на фирмата си, като прехвърлил имуществото на дъщеря си с цел да възпрепятства събирането на данъчни задължения в размер на 183 хил. лв., добавят още от пресцентъра на приходната дирекция. Тази сделка също е обявена от съда за недействителна и имуществото ще бъде предложено на публична продан.
14 са заведените искове от варненските данъчни  в съдилищата за обявяване на недействителност на сделки от фирми, чрез които те са се опитали да попречат на събирането на дълговете им към хазната, обобщават от дирекцията. От НАП Варна съобщават още, че според разпоредбите на Данъчно – осигурителния процесуален кодекс НАП има право да поиска от съда да обяви за недействителни определени сделки, сключени с цел държавата да не може да събере своите вземания. Приходната агенция може да поиска разваляне на сделки, дори те да са сключени преди приключването на ревизията, стига имуществото да е продадено или прехвърлено, след като е връчена заповедта за възлагане на ревизия, с която по-късно са установени задълженията. Публичните изпълнители от териториалната дирекция предприемат всички предвидени в закона действия, включително и обявяването на сделки, извършени от некоректни клиенти на НАП за недействителни, за да повишат събираемостта на дължимите данъци.
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ОПИТ ДА УКРИЯТ ДАНЪЦИ С ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИМУЩЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди