изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:05 EET
ПРЕДСТАВЯТ БРОШУРА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО    
ЗдравеНа 6 октомври от 10.30 часа в Центъра за психично здраве „Д-р П. Станчев” ЕООД ще се състои  представяне на брошура, свързана с проблемите на насилието по проект. Тя е по проект "Алгоритъм за активност и превенция" на фондация "Медея", финансиран от община Добрич по програма за финансиране на граждански инициативи на местно ниво.



Брошурата ще се разпространява в училищната мрежа на град Добрич. В нея се съдържа най-важната информация за престъпленията, свързани с насилието и алгоритъма за действие в случай на преживяно насилие.  Идеята е да се информират деца и младежи от 5 до 11 клас в Добрич и тяхното близко обкръжение за правата им по отношение на преживяно насилие, да се отбележат основните стъпки за  търсене на помощ и съдействие на органи на реда, прокуратура, служби за психологическа и медицинска помощ.  Съдържанието  на брошурата е съобразено  с основните текстове от Закона за закрила на детето, Закона за защита срещу домашното насилие, НПК и др. Алгоритъмът визира основните стъпки за реакция – телефони за контакти, необходими документи за подаване на жалби, основни права, свързани със защитата от домашно насилие или насилие в социална среда /училище/.
За създаването на  брошурата ценно съдействие е оказала Областната дирекция на МВР в Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ БРОШУРА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди