изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:57 EEST
В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО: Трайков призна за огромен отлив на капитали    
Новини През тази година от България излязоха огромно количество финансови средства, призна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. "Причината е, че чуждестранните компании - майки са започнали да изтеглят капиталите си от България, за да посрещнат своите разходи. Това е лошо за страната", коментира Трайков пред БНР, цитиран от БГНЕС. Той твърди, че все пак през тази година са инвестирани около 1 милиард евро в промишлеността.

Опозицията нееднократно атакува правителството за отлива на чуждестранните инвестиции. Според тях това е първата година, в която те са със знак минус. Управляващите обясняват това със световната финансова криза.

"Има неща в политиката, които по-рядко се казват, но са много верни. Това е едно от тях", коментира Трайков изявлението на премиера Бойко Борисов, който тази седмица заяви в Чехия, че европейските страни в криза трябва да намалят заплатите и пенсиите до българските.
"Когато чужденците ни поздравяват за стабилността в България, аз винаги им благодаря. За съжаление е трудно да обясним на хората у нас, защо трябва да сме толкова финансови дисциплинирани", добави Трайков.

Коментирайки негативното влияние на световната криза върху България, той заяви, че страната ни е свързана с европейската и световната икономика. Това било продиктувано от икономическите ни връзки.
"Това продължава да е така. Все още няма сериозни размествания в световната икономика. За това няма от каква да се плашим", смята Трайков. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО: Трайков призна за огромен отлив на капитали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди