изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:40 EET
430 000 долара е превел Цар Киро на ФК „Литекс”    
НовиниКирил Рашков е превел 430 000 долара на Футболен клуб "Литекс". Такъв документ е открит в багажника на една от колите му, паркирани пред дома му. Това съобщи за Дарик един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница. „По време на обиска на автомобилите на Кирил Рашков следовател намери в багажника на една от тях папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб „Литекс" - 430 000 долара.

Той беше нотариално заверен, всичко както си му е редът. Документът го видяха и следователите, и поемните лица. Аз бях извикан като поемно лице в къщите на Рашков и ние обискирахме автомобилите, всъщност следователите, а ние бяхме там като свидетели да се види какво е намерено и какво е попълнено в протокола. Документът не е фалшификат, който да бъде уличен в нещо незаконно", обясни Васев.

„В автомобила, в който беше папката, имаше и други документи. Става дума за сив „Мерцедес 190" със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови. Води се на жена от София или откъде беше, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница", разказа още Васил Васев.

Такъв документ има, потвърдиха за Дарик разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укритите данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.

Преди две години Окръжна прокуратура - Пловдив е била сезирана заради акция на Агенция „Митници" и Икономическа полиция за производство на алкохол в спиртоварна в село Катуница, стопанисвано от Ангел Рашков. Делото е за разследване по повод данъчно престъпление, но е прекратено, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив Галин Гавраилов. При акцията са открити тогава по-малко от 250 литра спирт, което означава, че неплатеният акциз би бил под изискуемия от закона минимум за наказателна отговорност, обясни прокурор Гавраилов.

По време на тази акция в спортоварната в Катуница са намерени 800 тона меласа - суровина за производство на спирт. Тя е била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков и дружество от групата на „Литекс". Меласата била доставена в дружеството на Рашков от „Литекс", допълни прокурор Гавраилов. http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

430 000 долара е превел Цар Киро на ФК „Литекс” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди