изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:38 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 2  криминални престъпления.



 -На 05.10.2011 г., след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Каварна, в частен дом, собственост на С.И на 46г.,  са намерени и иззети саксия зелена тревна маса с тегло 266 гр. и 1 брой плик със суха тревна маса с тегло 12г., реагиращи на полевия тест на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 05.10.2011г., в Първо РУП е получено съобщение от М.А, на 40г. за това, че неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в офиса на неговата фирма, намиращ се по ул.”Екзарх Антим I” и от дамска чанта, оставена без надзор,   е извършил кражба на сумата от 1600 лева и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 През денонощието на територията на областта са   възникнали 2 пътно- транспортни произшествия с материални щети.

 

            Възникнали са 21 пожара без материални щети.

 

На 05.10.2011г., в 13.40часа е получено съобщение за възникнал  пожар в частен двор в с.Каблешково, общ. Тервел. В резултат на пожара е изгорял един тон тютюн. Причината за пожара се изяснява. 

 

Уважаеми граждани

 

Във връзка с провеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България и за кметове и общински съветници /23 октомври 2011 г./  звеното „Български документи за самоличност” към ОД МВР-Добрич ще оказва съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват. То ще работи с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври т.г.: 

 

1.               В седмицата преди изборите е създадена необходимата организация, която ще даде възможност и на гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас.

2.               В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й, или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност,  с което да гласуват.

3.               Само при липса на възможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 21 октомври 2011 г.,  ще бъдат издавани необходимите удостоверения.

4.               За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 17 октомври до 15.00 ч. на 23 октомври 2011 г. в ОД МВР-Добрич и РУП при ОД МВР-Добрич. От 15.00 до 17.00 ч. в изборния ден /23 октомври/ - само в ОД МВР-Добрич.

5.               Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.

6.               Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР.

7.               Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

УдостоверениЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ на изборния ден. 

ОД НА МВР ДОБРИЧ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди