изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:02 EEST
Окръжен съд – Добрич, не уважи жалба на 25-годишен срещу задържането му под стража    
Ред и сигурност    Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 25-годишния Янко С. Ян. от с. Спасово, община Ген. Тошево. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на през месец април в с. Спасово, при условията на повторност и в немаловажен случай, чрез използване на средства – метален лост и кирка, е отнел 40 броя варовикови плочи /балчишки камък/, от тротоар на улица, собственост на кметство с. Спасово, на стойност 408 лв.

            На 29.09.2011 г. Районен съд – Ген. Тошево, е взел спрямо него първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. Янко Ян. обжалва това определение и моли за по-лека мярка за неотклонение парична гаранция.

            Окръжен съд – Добрич, след като съобрази събраните по делото доказателства и становищата на страните, прецени, че актът на районния съд е правилен и законосъобразен. Въззивният съд споделя извода на първата инстанция, че са налице законовите изисквания за задържане под стража на Янко Ян. От събраните материали, включително неговите обяснения, може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко престъпление, наказуемо с лишаване от свобода. Янко Ян. е осъждан два пъти с наложени наказания лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок. Настоящото деяние е сторено в изпитателния срок на второто. Предвид това въззивният съд счита, че съществува реална опасност той да се укрие и са налице законовите изисквания за задължително вземане на първоначална мярка за неотклонение задържане под стража.  

            Янко Ян. има начално образование, безработен е, семеен.

            Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.

 

06.10.2011 г.                                               Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, не уважи жалба на 25-годишен срещу задържането му под стража | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди