изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:19 EET
ГРАЖДАНИТЕ С ИЗТЕКЛИ ЛИЧНИ КАРТИ ГЛАСУВАТ С УДОСТОВЕРЕНИЯ    
Ред и сигурностВъв връзка с предстоящото провеждане на президентски и местни избори в страната, звената „Български документи за самоличност” към СДВР и Областните дирекции на МВР ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват, съобщи сайтът на вътрешното министерство.


Служителите ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври.
В седмицата преди изборите е създадена необходимата организация, за да може гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, които са подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й, или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което да гласуват. Необходимите удостоверения ще бъдат издавани само при липса на възможност до края на работния ден на 21 октомври да бъде готова новата лична карта.
За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 17 октомври до 15 часа на 23 октомври в СДВР, ОД МВР и РУ при СДВР/ ОД МВР. От 15 до 17часа в изборния ден /23 октомври/ - в СДВР, ОД МВР и РУ при СДВР. Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и след снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта. Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР. Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
От дирекцията поясняват, че удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно до приключване на изборния ден. НДТ
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИТЕ С ИЗТЕКЛИ ЛИЧНИ КАРТИ ГЛАСУВАТ С УДОСТОВЕРЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди