изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:25 EET
НАЗНАЧАВАЛИ ОБМЕНИТЕЛИ НА ДВУЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН    
ИкономикаОт териториалната дирекция на приходната агенция съобщават, че продължават съвместните проверки на НАП и Инспекция по труда. 144 проверки са извършили до момента съвместни екипи на НАП и Главна инспекция по труда в Североизточна България, съобщават от пресцентъра на териториалната дирекция на НАП - Варна. При съвместните проверки данъчните инспектори са установили 4 нарушения на Кодекса за социално осигуряване – невнесени в срок здравни осигуровки и 79 нарушения на Наредба за неиздаване на касов бон.

 На всички, нарушили данъчното и осигурителното законодателство,  са съставени актове за административно нарушение, заявяват от приходната агнция. В хода на масовите проверки по Северното Черноморие инспектори на НАП са установили над 100 работещи без трудов договор или назначени на двучасови договори. По време на оперативните проверки някой от работниците в проверяваните обекти са декларирали пред данъчните, че полагат труд и получават работни заплати, но нямат сключени трудови договори с работодателя. При проверка на верига от обменни бюра данъчните установяват, че 80 от общо 110 наети работници са назначени на двучасов работен ден. Без трудови договори са установени и по 2-ма работници в ресторант в Каварна и Рогачево, а в Албена е установен един продавач на сувенири, който също няма сключен трудов договор със стопанина на обекта. За всички случаи на нарушаване на трудовото законодателство данъчните са уведомили Инспекцията по труда, чийто екипи са предприели действия по компетентност.
28 съвместни проверки със служители на МВР са извършили инспекторите по приходите от НАП, като обект на проверките са били нощни барове и стриптийз клубове. При проверката на 5 от стриптийз клубовете във Варна и Златни пясъци данъчните са открили нарушаване на Наредба Н-18 – разлика в отчетения оборот и наличността в касата. За тях са съставени 6 акта на собствениците на клубовете. Проверките ще продължат до край на годината.
 


Сходни връзки

НАЗНАЧАВАЛИ ОБМЕНИТЕЛИ НА ДВУЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди