изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:29 EET
ЛИХВЕН КАЛКУЛАТОР ИЗЧИСЛЯВА КОЛКО ДЪЛЖИМ НА НАП    
Икономика330 млн. пести бизнесът от е-услугите. Лихвен калкулатор е най-новата електронна услуга на НАП, която дава възможност на клиентите й  да изчислят дължимите лихви по забавените данъци и осигуровки към бюджета.

Това съобщават от пресцентъра на приходната агенция. Оттам допълват, че калкулаторът работи от вчера и може да бъде използван чрез интернет страницата на приходната агенция www.nap.bg.
С негова помощ клиентите на НАП могат да изчислят колко трябва да внесат в бюджета, ако са забавили плащанията по осигурителните или данъчни задължения към бюджета. Това което трябва да посочат е периодът на закъснението и вида на плащането към хазната – осигурителна вноска за пенсия или здраве, данък или друго плащане към бюджета.
Калкулаторът е част от Портала за електронни услуги на агенцията, в който има достъп до абсолютно всички е-услуги, които предлага администрацията.
Над 40 млн. декларации постъпват по електронен път годишно в НАП. Според изчисленията на приходната агенция това означава, че срещу минимална инвестиция в електронен подпис за под 50 лв., гражданите и фирмите спестяват поне 330 млн. лв. на година от това, че не губят времето на своите служители в път и опашки.
За осемте месеца на 2011 г. в приходната агенция по електронен път са постъпили 28,5 млн. декларации, като това е с над 2 млн. повече за същия период на м.г., отчитат данъчните. Най-голям интерес от фирмите има към услугата за подаване на месечните справки декларации по интернет. Данните на НАП сочат, че ДДС документи по електронен път изпращат над 80 % от регистрираните по ДДС търговци.
Сериозен е и интересът при подаване на осигурителните декларации образец 1, 3 и 6, като средномесечно по електронен път в агенцията идват по над 3 млн. такива документи. Над 2 млн. уведомления за сключване или прекратяване на трудови договори са подадени чрез интернет от началото на годината до края на август т.г.
Трайно расте и броят на гражданите и фирмите, които подават данъчните си декларации по Интернет. Статистиката на НАП сочи, че през тази година формулярите си за облагане на доходите по електронен път са изпратили 48 417 физически лица, като това е с 42 % повече от 2010 г. Тази година по електронен път декларации за облагане с корпоративни данъци са подали 140 153 фирми, като това е 3 0% повече от 2010 г. Приходната агенция предоставя на своите клиенти над 25 услуги за подаване на документи и плащане на данъци и осигурителни вноски чрез Интернет.
 


Сходни връзки

ЛИХВЕН КАЛКУЛАТОР ИЗЧИСЛЯВА КОЛКО ДЪЛЖИМ НА НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди