изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:34 EEST
ПРЕДСЕДАТЕЛИ МЕРИХА ВЪДИЧАРСКИ УМЕНИЯ В VI ЛОВЕН СЪБОР    
Лов и риболовСдружение "Ловно-рибарското дружество" в Добрич спази традицията и организира за поредна година ловен събор, съобщи председателят на сдружението Илия Михайлов. Той разкри, че за разлика от минали години VI по ред ловен събор се е провел на територията на северните ни съседи - в Румъния, на един от ръкавите на Дунав, близо до селището Баняса.

Инициативата е реализирана в изпълнение на подписания преди повече от две години договор за сътрудничество между Ловната асоциация на Констанца и сдружение "ЛРД – Добрич" - Добрич, имащ за цел задълбочаване на международното сътрудничество по отношение на опазване на дивеча и създаване на стабилни съвместни действия за устойчиво ползване на природните ресурси в региона, добавя Михайлов.
По предварителна договорка в събора са участвали председателите на ловно-рибарски дружини от Добричкото ловно сдружение, като групата е наброявала 40 души. В рамките на събора са били проведени състезания по риболов между председателите, а на най-добрите бяха връчени грамоти и материални награди, добавя Михайлов. "Като гости на събора бяха поканени и взеха участие ръководствата на сдруженията от Вълчи дол, област Варна и село Крушари, с които поддържаме много добри контакти" - казва председателят на добричкото сдружение. В надпреварата по майсторско замятане на въдицата и уловена риба са се отличили Бейхадин Бейхадинов – председател на ЛРД в село Божурово, Николай Христов – председател на сдружение "ЛРД" - град Вълчи дол и Кирил Комитов от ЛРД в село Гешаново. Призовете си отличилите се в риболова са получили от Илия Михайлов, който е отправил специален поздрав и към всички участници в събора. Михайлов е подчерта, че това е и една награда за председателите на ловни дружини от сдружението за тяхната целогодишна дейност, свързана с подхранването, опазването и разселването на дивеча и борбата срещу бракониерството.
Специална благодарност е отправена и към домакините Адриан Винтила – шеф на горите в област Баняса и Тудор Джика – горски за този район, които са придружавали неотлъчно ловците през цялото време.
Съборът продължил с тържествен обяд и много музика в изпълнение на акордеониста Андон Жеков – ловец от дружината от село Божурово и кръшни хора до вечерта.
 


Сходни връзки

ПРЕДСЕДАТЕЛИ МЕРИХА ВЪДИЧАРСКИ УМЕНИЯ В VI ЛОВЕН СЪБОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди