изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:54 EEST
Нови разкрития около убийството на Анна Политковская    
По света В убийството на руската журналистка Анна Политковская са замесени нови лица, съобщи днес говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Виктор Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС. "По искане на следствената група, разследваща това криминално дело, от местата за изтърпяване на наказания в Москва са докарани Лом-Али Гайтукаев и Сергей Хаджикурбанов. Към Гайтукаев днес ще бъде предявено обвинение в убийство на Анна Политковская, във връзка с нейната служебна дейност, извършено от организирана група по поръчка.

По същия член Следственият комитет в близко бъдеще ще предяви обвинение и към Рустам Махмудов, задържан тази пролет в Чечения, както и към Джабраил и Ибрахим Махмудови, на които е наложена мярка подписка", каза Маркин.

Той напомни, че в хода на това разследване вече е предявено обвинение към бившия подполковник от милицията Дмитрий Павлюченков, след като следователите са установили неговата роля в подготовката на престъплението.

Според версията, по която работи следствието, през юли 2006 г. Лом-Ал Гайтукаев е получил поръчка за убийството на политическия наблюдател на в. "Новая газета" Анна Политковская. За целта Гайтукаев е създал престъпна група в състав Павлюченков, племенниците на Гайтукаев - Махмудови, както и бившия служител от службата към руското МВР за борба с организираната престъпност Сергей Хаджикурбанов, който през септември същата година е излязъл от затвора.

Анна Политковская бе убита преди точно пет години на 7 октомври 2006 г. на влизане в сградата, където живееше. Убиецът я прострелял в асансьора с пет изстрела, след което излязъл от сградата, качил се на автомобил и се укрил заедно със съучастниците си. dir.bg

 


Сходни връзки

Нови разкрития около убийството на Анна Политковская | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди