изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:27 EEST
УЧИЛИЩАТА ПОЛУЧАВАТ БРОШУРА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО    
Ред и сигурностБрошура "Как да се справим по-добре - активна гражданска позиция" срещу насилието на фондация "Медея" бе представена в центъра за психично здраве "Д-р Петър Станчев" в Добрич. Тя е по проект "Алгоритъм за активност и превенция", финансиран от общината по програма за подкрепа на граждански инициативи на местно ниво. Д-р Маргарита Новоселска - председател на фондацията, сподели, че това е вторият проект, който неправителствената организация реализира с финансовата подкрепа на общината, първият е бил свързан със зависимостите.


 "Идеята възникна от опита, който имаме, че лицата, които са били обект на насилие, агресия не знаят и не търсят на време помощ и подкрепа", посочи д-р Новоселска. Тя допълни, че при подготовката на брошурата са срещнали подкрепата на общината, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и полицията. "Темата за насилието е много голяма, за всеки вид насилие може да се издаде брошура, тази е компилация", сподели психологът Мария Няголова от фондация "Медея". Тя посочи, че целта е да се провокира активността.
В брошурата са описани видовете насилие, какво може да се направи в такива случаи, че полицията ще подходи сериозно. "Трябва да се започне от някъде, да има една идея, че справедливостта в нашето общество ще настъпи", категорична бе Няголова. Секретарят на МКБППМН Росица Добрева сподели, че според проучване училището и районът около него са най-честата арена за агресия. По думите й, възрастовата граница на учениците, които проявяват насилие, пада. "За агресията много се говори, но все още липсва координация между институциите", каза Добрева. И бе категорична, че в Добрич е крайно време да бъде изграден Кризисен център, където да бъдат временно настанявани пострадали от насилие. "За първи път през последните години виждам една неправителствена организация да се ангажира с такъв сериозен обществен проблем", каза още секретарят на МКБППМН, визирайки проекта на фондация "Медея".
При представянето на брошурата присъстваха и педагогически съветници. Чрез тях информационният материал ще бъде разпространен в училищата в Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩАТА ПОЛУЧАВАТ БРОШУРА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди