изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:48 EET
Себастиан Фетел отново е световен шампион!    
Спорт Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел е новият-стар световен шампион във Формула 1. Германецът завърши на трета позиция в състезанието на пистата „Сузука" в Япония и 4 кръга преди края на сезона си гарантира световната титла.Фетел имаше нужда от само една точна точка днес, за да се превърне в най-младият двукратен световен шампион. Германецът го постигна на 24 години и 98 дни, като по този начин подобри постижението на Фернандо Алонсо, който през 2006-та бе с близо година по-възрастен, когато триумфира за втори път в най-комерсиалния автомобилен шампионат.

Иначе победител в „Сузука" стана Дженсън Бътън с Макларън, който изпревари тръгналия от първа позиция Фетел след вторите влизания в бокса, някъде в средата на състезанието, след което и за миг не постави под съмнение успеха си. По този начин британецът продължи с отличното си представяне в последните месеци и след четирите поредни класирания на подиума се поздрави и с победа. Както е известно успехът днес дойде само няколко дни, след като световният шампион от 2009-та година поднови контракта си с тима от Уокинг.

Втори остана пилотът на Ферари Фернандо Алонсо, който също излезе пред Фетел след перфектно проведено влизане в бокса и по-бърза работа на механиците на Скудерията.

Страхотно в Япония се представи и 7-кратният световен шампион Михаел Шумахер, който остана шести. Не особено добре се разви състезанието за Люис Хамилтън, който направи силен старт и след първия завой излезе на втора позиция, но с течение на състезанието загуби позиции спрямо първите 4 пилоти. Любопитен момент се случи в средата на състезанието, когато след удар с Фелипе Маса на тресето се появи кола за сигурността. Това бе поредно състезание, в което Маса и Хамилтън се „закачат”, за радост без сериозни последствия.

"Искам да кажа толкова много неща, но в момента ми е малко трудно. Вълнението е огромно. Успяхме да си изпълним целта, която бяхме поставили в началото на сезона. Четиримата на финала се събрахме в по-малко от 10 секунди, което говори колко оспорвано състезание е било. Най-трудното нещо беше да защитим титлата си от миналата година. Радвам се, че го направихме", коментира световният шампион Себастиан Фетел.

Ето и пилотите, които взимат точки в Япония:

1. Дженсън Бътън (Макларън) 1:30:53.427 часа

2. Фернандо Алонсо (Ферари) +1.16 секунди

3. Себастиан Фетел (Ред Бул) +2.006

4. Марк Уебър (Ред Бул) +8.071

5. Люис Хамилтън (Макларън) +24.268

6. Михаел Шумахер (Мерцедес) +27.120

7. Фелипе Маса (Ферари) +28.240

8. Серхио Перес (Заубер) +39.377

9. Витали Петров (Рено) +42.607

10. Нико Розберг (Мерцедес) +44.322

http://topsport.ibox.bg

 


Сходни връзки

Себастиан Фетел отново е световен шампион! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Себастиан Фетел отново е световен шампион!
Автор: Anonymous да 2011-10-09 @ 12:45 EEST
Себастиян Фетел винаги кара в населените места с 50 км/ч и никога с износени гуми "регенерат".

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди