изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:15 EET
Почетно звание за премиера скара съюза на художниците    
НовиниРешението премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов да бъдат удостоени със званието  "Почетен член на Съюза на българските художници (СБХ)" доведе до разногласия в организацията. Церемонията е в понеделник, но в писмо до медиите несъгласие с идеята изразява проф. Велислав Минеков, председател на контролната комисия към СБХ. "Смятам подобно решение за недостойно, лишено от логика и извършено под натиск от управляващата за момента партия. Подобен поклон пред действащи политици, заети своевременно с предизборна агитация е безсрамно действие спрямо стотици наши членове, заслужили високото отличие", заявява проф. Минеков, цитиран от news.bg.

Според него решението за тази номинация е взето след "странно допитване по телефона на част от УС на СБХ и след изрично настояване от министъра на културата от петък - 7 октомври, без обсъждане и дискусия сред съюзните членове и без одобрението на контролната комисия на СБХ.

По думите на Минеков това събитие е рекетьорски акт, в замяна на което правителството да потвърди изцяло законните права на СБХ върху прилежащата му сграда на ул."Шипка"6.

"Разплащането с титли за решението на една дългогодишна неправда, съществувала благодарение на смирени ръководства на СБХ, в комбинация с държавно малокултурие, е преднамерено унижение и дело на паразити спрямо всички почтени хора, държали четка и длето", посочва още той.

Допълва, че тази награда ще бъде връчена на лица, станали създатели на "помийната яма, наречена "Музей на социалистическото изкуство" заченат в беззаконие, отмъстителност, завист и природен примитив. http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Почетно звание за премиера скара съюза на художниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди