изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:36 EEST
ВАРНЕНСКИ ИНВЕСТИТОР ПЛАНИРА РАЗВЪЖДАНЕ НА ЧЕРНОМОРСКИ РИБИ КРАЙ РОГАЧЕВО    
ИкономикаИнвеститор от Варна е заявил в община Балчик инвестиционно предложение върху 6 дка в местността “Дренака” в балчишкото село Рогачево, да изгради рибарник, в който да развъжда изкуствено черноморски риби. За това съобщава общинският вестник на Белия град.

Предложението е от Радостина Станоева, която е заявила, че в изкуствените надземни басейни планира отглеждането на калкан, ципура, лаврак, като планира годишен добив до 159 т риба. В част от терена Станоева планира още изграждане на оранжерия за зеленчуци от холандски тип, с нужните складове, работни помещения и товарни платформи. В кметството е получено становището на РИОСВ – Варна, според което няма пречка за реализация на инвестицията въпреки, че имотът на инвеститора попада в защитените зони в района на р. Батова. Единствено екоинспекцията е посочила, че не трябва да се извършва строителство в периода от 1 април до 1 юли, когато е размножителният период на защитените животински видове в двете защитени зони. До момента реализираните инвестиции на територията на Рогачево са строителство на апартаментни комплекси.
 


Сходни връзки

ВАРНЕНСКИ ИНВЕСТИТОР ПЛАНИРА РАЗВЪЖДАНЕ НА ЧЕРНОМОРСКИ РИБИ КРАЙ РОГАЧЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди