изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:50 EEST
Спечелилият 1 млн. лири не искал пари    
Новини Парите не ме вълнуват, заяви 43-годишният Георги Трайков, който спечели 1 млн. лири от лотарията „Евромилиони“. Българинът живее от 1995 г. на острова и от 16 години кракът му не е стъпвал в родината, пише "Монитор". Аз съм щастлив човек, признава късметлията, но допълва, че за него късметът е красивата и умна дъщеря, която има, хубавият му дом и работата му, която обича. Късметлията твърди за себе си, че не е хазартен тип и пуска тото само когато печалбата надхвърля 70 млн. лири. Единствената игра, на която залага е „Евромилиони“, при това 2-3 пъти в годината.

Пуснал късметлийския фиш още на 6 септември, но добрата новина, че е милионер, научил едва на 1 октомври. Нямах никакво време заради работата ми, признава Георги. На връщане от дежурство в болницата, в която работи като управител на хотелския комплекс, минал през бензиностанция да провери дали случайно не е познал някои от числата

Машината изписала, че има печалба, но сумата не може да бъде изплатена на място, защото на подобни пунктове връчват само печалби до 500 лири. Когато се прибрал у дома, Трайков съвсем забравил за фиша, минал през фризьора си, после тичал в парка, правил упражнения в домашния си фитнес, вечерял и едва към 2 сутринта се сетил за лотарията. Въвел числата в автоматичната система за проверка, но не забелязал, че едната от линиите на играта съвпада напълно. Едва когато погледнал за втори път, разбрал, че е милионер.

Първият човек, на когото се обадил, бил неговият най-близък приятел, който познава от 4-годишен. Той живя в студио в двора ми със съпругата си допреди месец, а сега се изнесе през три къщи на същата улица, уточнява Георги. Обадил му се посред нощ и му казал, че отива на гости, за да му покаже фиша. Бившият състезател в българския национален отбор по парашутизъм Георги Трайков останал верен на себе си и страстта си към летене и рано сутринта взел екипировката си и печелившия фиш и скочил два пъти с него в парашутен център в Кент.

Първоначално семейството ми не вярваше, мислеха, че се шегувам с тях. По-късно пък, когато новината се разчу, започнаха да ми звънят всякакви хора и да ме поздравяват – познати и роднини от България, които не съм виждал от години, разказва Георги. Шокиран съм как реагират хората и колко са важни за тях парите, а реално на днешно време 1 милион лири не е кой знае какво, споделя късметлията. Досега имах щастлив живот – разведен съм, но имам прекрасна дъщеря, хубав дом и добра работа, нямам нужда от нищо, нямам дългове, сега ще имам проблеми и отговорности с тези пари, допълва Георги.

Той не е похарчил и пени от печалбата, но смята да инвестира в бъдещето на 12-годишната си дъщеря Илейн. Момичето е родено във Великобритания, не знае и дума на български и никога не е ходило в родината на баща си. За сметка на това обаче споделя страстта му към летене и има 21 летателни часа в тунел. Тя е най-добрата и опитната в нейната възрастова група от цялото Обединено кралство, хвали се гордият баща, който пояснява, че 1 минута в аеротунела се равнява на 1 скок с парашут.

С парите Георги смята да плати образованието на Илейн и да я прати в най-доброто частно училище, както и в престижен колеж и университет след това. Ще инвестира и в летателното й хоби, което отнема време, но и много пари.

Решил е да отдели част от сумата и за благородна кауза. Ще плати частен квалификационен курс “Грижа за клиента” на всичките си 60 колеги от екипа, с който работи, за да подобри уменията им. Курсът е много скъп и болницата ни, колкото и да е богата, реши, че няма достатъчно бюджет за това, а колегите ми бяха много разочаровани, мисля аз да платя за всички, обяснява пресният милионер. Няма да променя нищо от живота си, казва още Георги.

Въпреки че не се интересува от парите и е щастлив с това, което има, нашенецът е пуснал отново тото през тази седмица, но все още не е проверил дали пък късметът не му се е усмихнал за втори път./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Спечелилият 1 млн. лири не искал пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди