изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:34 EEST
ДКЦ II С НОВИ ПРИДОБИВКИ    
ЗдравеПрофесионална хидротерапевтична вана AQUADELICIA и методът кинезиотейпинг ще бъдат представени и демонстрирани на 12 октомври в Диагностично-консултативен център II в Добрич, съобщиха от лечебното заведение. На церемонията са поканени да присъстват кметът и неговият екип, областният управител и неговият заместник по „Здравеопазване и социални дейности”, директорите на РЗИ и РЗОК, представители от Сдружение на родители на деца с увреждания, Пенчо Бакърджиев – дарител, и др.

 



Единствено в ДКЦ ІІ на територията на Добрич се провеждат водолечебни процедури в професионална хидротерапевтична вана AQUADELICIA. Ползите от водолечението са познати от хиляди години. Това е един от най-старите, най-достъпните и безопасни методи за лекуване на редица заболявания или просто за релаксация. Има възможност за извършване на перлена или вихрова вана при съответно темпериране на водата. Действат закаляващо, релаксиращо или ободряващо, в зависимост от добавените продукти, които могат да бъдат морска сол, морски водорасли, билкови екстракти, ароматични есенции или мляко. Ваната позволява и извършването на ТАНГЕНТОР /подводно въздушно–струев масаж/. Под водната повърхност, посредством душ под налягане, чрез надлъжни или спираловидно наслагващи се движения се оказва масажиращо действие върху тялото. Отправянето на въздушната струя под водата допринася за мекота в действието на механичното дразнене Същевременно кинетичната енергия на душа под налягане оказва и подчертан тонизиращ ефект. Обикновено се прилага при температура на водата 30-36 градуса, налягане на струята 0.5-2 кg/кв.см. Прилага се за подобряване на кръвообращението, тонизиране на мускулите, закалителен ефект при профилактика, овладяване на депресии, прилага се за тонизиране  при отпадналост, психическа и физическа умора, подходящ при борба с целулита и наднорменото тегло, лечение на травми на мускули и стави, фрактури, контрактури, хипотрофия на мускули, болести на опорно-двигателния апарат и др.

 

Методът кинезиотейпинг е създаден от японски учен в средата на 70 години. Представлява аплициране на специална лента, притежаваща еластичност по дължината си и никаква по ширината си. Лентите са от естествен материал, водоустойчиви, не алергизират, дават свобода на движение на пациента. Върху тях не са поставени никакви лекарствени средства, а само специално хипоалергенно, полиуретаново лепило. Посредством тази строго моделираща се еластичност, по време на прилагането му се постига търсения ефект - действа релаксиращо на спастични мускули, подпомага работата на слаби мускули, намалява болката и умората, подобрява подвижността, намалява отока. Методът може да се прилага при спортни травми, главоболие, сколиоза, ставна халтавост,  спондилоза и др.

 

Трима членове на ДКЦ II – д-р Павлина Бахлова, старши рехабилитатор Юлия Йончева и рехабилитатор Мая Димитрова, са преминали курс на обучение за прилагане на метода кинезиотейпинг. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДКЦ II С НОВИ ПРИДОБИВКИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДКЦ II С НОВИ ПРИДОБИВКИ
Автор: Anonymous да 2011-10-10 @ 17:10 EEST
На гол тумбак чифте пищови !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди