изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:35 EEST
ПЧЕЛАРИ ОТ ТРИ РЕГИОНА НА ИЗЛОЖЕНИЕ В ДОБРИЧ    
ЗемеделиеЕдва петима производители, но от три региона - Добрички, Варненски и Русенски, взеха участие в есенното изложение на фестивала на меда, организиран от Съюза на българските пчелари. Производителите предложиха, въпреки лошото време,на добричлии мед и медни продукти, както и козметика с медни продукти.

Областният координатор за Добрич и зам.-председател на УС на Съюза на българските пчелари Янко Янков, сподели пред журналисти, че в момента цената на полифлорния мед, по която търговците изкупуват на едро е от порядъка на 3.60-4.00 лв./кг, а монофлорният е та цени от 4.50-5.00 лв. На дребно цените са по-високи - килограм полифлорен мед варира между 7 и 8 лв., а монофлорния се предлага по 10-11 лв./кг.

Янков, който самият е пчелар от години горещо препоръча цветния прашец, който се предлагаше в различни опаковки, но половин килограм от него можеше да се купи за 25 лв. По думите му лъжичка цветен прашец с мед взета сутрин на гладно е едно от най-добрите естествени средства за повишаване имунитета както при децата, така и при възрастните.

Янков добави още, че желанието на съюза е изложенията да станат традиция, за да имат пчеларите преки контакти с потребителите, от което полза извличат и двете страни.

В момента отводките вървели между пчелари по 60-70 лв. за бройка, докато тези, които са регистрирани като производители в земеделските дирекции купуват отводки по националната програма за по 110 лв. на бройка. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПЧЕЛАРИ ОТ ТРИ РЕГИОНА НА ИЗЛОЖЕНИЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди