изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:15 EEST
ДУХАНЕТО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. НЕ ДУХАШ - ПЛАЩАШ 1000 ЛЕВА    
Всеки водач, който отказва да бъде тестван за употреба на алкохол, вече ще получава максималната глоба от 1000 лв.
Това съобщи директорът на столичния КАТ комисар Богдан Милчев, цитиран от „Фокус”. По думите на Милчев пътните полицаи ще са безкомпромисни към тези т.нар хитри водачи.


"Такива шофьори използват вратичката в закона, тъй като знаят, че са употребили повече алкохол и за да не им се образувало дело отказват да бъдат изпробвани. Затова КАТ е взел решение, че на всички такива водачи ще им се определя 1000 лв. максимална глоба", обясни шефът на КАТ.

Вчера и днес са били проверени над 450 водачи, като трима от тях са били употребили алкохол. За миналата седмица в София обаче са заловени 37 шофьори, седнали зад волана, след като са пили. От тях 5 са жени.

"Към жените винаги сме се отнасяли малко по-меко, но когато започнат да участват в произшествия, ние трябва да вземем отношение. Но катастрофите с жени са много по-малко. Те са много по-дисциплинирани по принцип. Учудващото е обаче, че започват да показват неща, които не трябва да се случват", коментира Богдан Милчев.
Директорът на столичния КАТ посочи, че наскоро в София е била заловена жена с 3,4 промила алкохол в кръвта. Това е провокирало от КАТ да направят новата си акция за алкохол - денонощни проверки за пияни шофьори.

"Дълго време се е смяташе, че жените не пият, но те все по-често започват да употребяват алкохол, а и да си позволяват да шофират. Не казвам, че жените са алкохолици, тъкмо обратното – те са само 5 от 37", уточни комисар Милчев.

По думите му 50 процента от водачите в София вече спират на пешеходна пътека, а от лятото досега са санкционирани над 2200 пешеходци, които не са пресекли правилно в столицата. Според Милчев най-големият проблем на столичния КАТ е именно да се научат водачите да спират на пешеходна пътека.

В момента столичният КАТ има много малко консумативи за дрегера за наркотици, които пазят за по-тежките пътно-транспортни произшествия. Откакто работи дрегера, с негова помощ са установени трима души, седнали зад волана, след като са употребили наркотици. В момента се провежда обществена поръчка за доставка на допълнително консумативи, предаде БГНЕС.

 


Сходни връзки

ДУХАНЕТО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. НЕ ДУХАШ - ПЛАЩАШ 1000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди