изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:27 EEST
ЗАЛОВИХА ТЪРГОВЕЦ, РАБОТИЛ В УИКЕНДА БЕЗ КАСОВ АПАРАТ    
ИкономикаМобилни екипи от данъчни извършиха проверки в съботния ден миналата седмица на търговски обекти в Североизточна България, за да установят отчитат ли извършените продажби търговците през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на териториалната данъчна дирекция във Варна.

По време на проверката на склад за търговия на едро с пакетирани стоки приходните инспектори от дирекция "Контрол" установили, че търговецът отбелязва в касовата книга, че обектът не работи в почивните дни, а в същност извършва търговска дейност. Данъчните установили още, че само до обяд в събота оборотът на търговеца е 10 000 лв., а касовият апарат е изключен и не се маркират извършените продажби. Компютърната конфигурация за отчитане на продажбите е иззета от данъчните за експертиза и предстои на търговеца да бъде възложена пълна ревизия за последните пет години. Обстойна проверка за отчитане на продажбите в събота е извършена в още шест питейни заведения и търговски обекта, като инспекторите и там са установили нарушения на Наредба Н-18 – неиздаване на касов бон. На нарушителите на данъчното законодателство са съставени пет акта за установяване на административно нарушение. Освен наложените парични глоби, търговците, които са нарушили реда на отчитане на оборотите от извършените продажби, са длъжни в 10-дневен срок от датата на съставяне на акта да свържат предсрочно касовите си апарати дистанционно с агенцията, добавят от НАП. Ако при последващите проверки данъчните установят, че търговците не са се съобразили със законовото изискване, ще им бъдат наложени нови глоби, които са в размер от 3000 до 10 000 лева, а търговските обекти на некоректните търговци ще бъдат запечатани.
Контролът за отчитане на извършените продажби от търговците след 17 часа и през почивните дни ще бъде засилен на територията на цяла Североизточна България и ще продължи до края на годината, съобщават още от НАП Варна.
 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА ТЪРГОВЕЦ, РАБОТИЛ В УИКЕНДА БЕЗ КАСОВ АПАРАТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАЛОВИХА ТЪРГОВЕЦ, РАБОТИЛ В УИКЕНДА БЕЗ КАСОВ АПАРАТ
Автор: Anonymous да 2011-10-13 @ 11:11 EEST
Заловете големите бандити, а не търговеца който се чуди как да изкара някои лев. Е вие наистина си правите майтап с нас. Благодаря ви !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди