изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:17 EEST
Земетресението в Добричко заpади подземни взривове?    
НовиниЗеметресението в Добричка област е предизвикано от подземните взривове, извършвани в село Рогозина, където се намира сондажът на фирма “Русгеоком”. Земният трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разлюля областта снощи в 22,40 часа. Епицентърът на земетресението е село Сърнино, което се намира на 11,4 километра от мястото на сондажите, твърди plovdiv-online.



“Русгеоком”  твърди, че ще добива конвенционален газ и няма да ползва хидравличен удар, но достъп до информация за технологията и работната и програма, е отказан.

Заведено е дело, алармират от Гражданска инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ по метода на хидравличното разбиване.

Трусът разлюля цялата Добричка област,  което принуди хората да излязат от домовете си. За щастие жертви няма.

Земетресения могат да се получат от преминаване на шокова вълна, която се генерира чрез подземен взрив в шахта, твърдят от организацията. Тази шокова вълна се разпространява на дълбоко и често има странично движение не земните пластове.

Точно такива земетресения, но с далеч по-слаб магнитуд от 2.1 в районите на сондажите в Англия, предизвикаха налагането на мораториум върху технологията "хидрофракинг", казват още от Гражданска инициатива срещу шистовия газ./ http://www.blitz.bg/
 
 


Сходни връзки

Земетресението в Добричко заpади подземни взривове? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди