изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:10 EEST
ТЪРСИ СЕ ОПЕРАТОР НА ДЕПОТО ЗА ТВЪРДИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ В БАЛЧИК    
Екология

Търси се оператор на депото за твърди битови отпадъци в Балчик, информира Радио Варна. Изпълнителят ще трябва да осигури условия за депониране на около 25 000 тона битов и растителен отпадък годишно, генериран в община Балчик, да охранява сметището, да контролира входящата смет, както и да прави периодично запръстяване. Срокът на обществената поръчка е 5 години.



Депото на Балчик е създадено преди близо 40 години в местността Момчил. В началото отпадъците са се депонирали на площ от 0,3 ха и постепенно се увеличават в пъти, достигайки до 180 ха. Изградена е бетонна площадка за разделно сметосъбиране. След въвеждане в експлоатация на регионално депо в с.Стожер, община Добричка, сметището в Балчик ще бъде закрито и рекултивирано. Няма да бъдат градени нови инсталации.

В местността Момчил, на мястото на строителното депо, ще бъде направена претоварна станция, която ще обслужва и крайморските общини Каварна и Шабла като част от регионалната система за управление на отпадъците. Така значително ще бъдат свити транспортните разходи до депото в Стожер.

Срокът за подаване на документи за участие в откритата обществена процедура за избор на оператор за балчишкото сметище е 27 октомври. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТЪРСИ СЕ ОПЕРАТОР НА ДЕПОТО ЗА ТВЪРДИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди