изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:47 EEST
Шест българчета разбиха всички останали в Анталия    
Мис & МистърВ седмицата, когато високоплатени български футболисти се отказаха да играят в националния отбор , шест български деца с цялото си сърце защитаваха честта на нашата Родина.  Една седмица те развяваха знамена, танцуваха, пееха, дефилираха и се състезаваха в Международния детски конкурс за красота и таланти «Mini Miss & Mister World FASHION 2011» в рамките на Международния Форум за Модели, Таланти и Дизайнери «WORLD ART & FASHION 2011г».


 
  Фестивалът се проведе в Анталия. В него участваха над 50 деца от цял свят. На него освен титли се печели и правото за участие на Холивудския шампионат за изпълнителски изкуства (WCOPA), както и участие на конкурса «Prince & Princess Universe 2012» в Москва.
  
  Нашите участници са малки модели на Модна агенция „Интерсаунд“ и победители в конкурса „ Малка мис и малък мистър България“.
  
   Техните имена са Елизабет/5 г/ и Владимир/10 г/ Захариеви от Плевен, Денис Сотиров /6 г/ от Дупница, Мария Цачева – 8 г от Пловдив, Петър Тодоров /12 г/ от Русе и Леда Виденова /12 г / от Пловдив.
  
  С тях пътуваха и ги подкрепяха техните родители. Те изживяха заедно с децата си и радостите и трудностите, развяваха високо българския флаг и буквално крещяха БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИ – ЮНАЦИ.
  
  Децата заминаха за Анталия много подготвени – куфарите бяха препълнени с костюми за представяне в различните дефилета.
  
  Представянето беше няколко направления
  
  - Облечени в народни носии и кратък разказ за себе си и държавата, както и националния костюм, в който са облечени
  
  - Дефиле в спортен костюм
  
  - Дефиле в облекла от 60 години на миналия век
  
  - Дефиле в бални и официални рокли и костюми.
  
  - Представяне на талант- танц, песен или друго изпълнение.
  
  Към всичко това добавете и ежедневни репетиции, фотосесии, срещи с известни личности, които бяха там…Тези седем дни бяха изпълнени с невероятни събития и чувства.
  
  Специално подчертаваме сплотеността на българската група. Защото там просто ни знаеха всички. Накрая дори другите участници и организатори научиха българска песен с нас и си я тананикаха. А на вечерта на България всички родители бяха облечени в народни носии, Ирена от Дупница носеше невероятно красива и вкусна българска погача, другите родители бяха донесли български мезета, а Драго от Пловдив многогодишна ракия, от която родителите на децата от другите страни и членовете на журито бяха във възторг.
  
   Как се представиха децата ни? Отлично. Обрахме всички главни призове и сме много горди това.
  
  - ПЕТЪР ТОДОРОВ – той участва единствен и на двата конкурса. По правилата на Холивудския шампионат той трябваше да излиза с две песни, но по 1 мин. Дори сам в тази минута нашето момче ги смая. И накрая журито му присъди Гран-при при певците International Forum of Talants 2011 . Той получи купа, грамота и 300 долара парична награда за участие в следващ конкурс на организаторите.
  
  Тази награда е особено ценна за Петър, защото той иска да се развива в направление на пеенето, а журито беше от известни певци на руската естрада – Митя Фомин, Ирина Ортман, Аника, Пиер Нарцис.
  
   На конкурса за красота и таланти, когато решихме, че Петър вече е получил своята наистина голяма награда предния ден се оказа че сме се лъгали. В топлата вечер неговото име прозвуча още един път като носител на - Супер Гран-при Mini Miss World Fashion 2011 . Получи лента с камъни Сваровски, купа, диплом и брошка изработена от злато и платина и подарък от руския кутиер Слава Зайцев.
  
  Освен това членовете на журито обещаха да следят развитието на Петър и да помогнат за неговото развитие.
  
  - ЛЕДА ВИДЕНОВА – момичето с огнена коса и характер получи толкова много награди, че изброяването ще ни отнеме заслужено място в информацията. Тя започна конкурса с малка лична беда – изгори си ръката в сауната на луксозния хотел. Първият и въпрос беше – ще може ли да танцува ? Това много впечатли менажерите на хотела и те и дадоха награда - колие за най- смело момиче.
  
  Леда получи награда и за най- ярка личност на конкурса - невероятен подарък във форма на букет изработен от плюшени играчки и бонбони.
  
  Тя беше включена да танцува с балета на Митя Фомин и Ирина Ортман и за два дни научи заедно с другите момичета невероятни танци. Като добавим и нейния танц „Дъщерята на пирата“, който беше оценен по достойнство и участва на Гала-концерта – то тази вечер Леда си беше през цялото време на сцената.
  
  Тя спечели и най голямата награда Гран-при Mini Miss World Fashion 2011 . Получи лента с камъни Сваровски, красива и голяма корона, диплом, 300 долара парична награда за участие в следващ конкурс на организаторите.
  
  Но и това не е всичко – на среща с журито на следващия ден Леда получи покана за участие в Холивудския шампионат за изкуства през 2012 г.
  
  - МАРИЯ ТОДОРОВА – тя е крехка и нежна принцеса, която се бореше в най-трудната възрастова група. Но като малко оловно войниче, тя не отстъпи ни крачка. Дефилира навсякъде, усмихваше се и победи. Тя изигра танца си невероятно. Но особено добре беше оценена на представянето си с национален костюм и визитка. На перфектен английски и руски език тя разказа за себе си, България и народната си носия. В свободното време се сприятели с децата от Абхазия и Украйна. В последната вечер издържа геройски попадането и в авария. Докато се возеше в стъкления асансьор на хотела спря тока и тя остана там известно време. След първоначалната паника, после достойно изчака да отворят асансьора. Вече имаше и публика и всички я посрещнаха с аплодисменти.
  
  А истинските награди са – Мини кралица на конкурса и първо място в групата. Тя спечели корона и лента. И също бе поканена да участва на следващи конкурси.
  
  - ЕЛИЗАБЕТ ЗАХАРИЕВА – това е най-малката участничка. И най нежната и умихната. За нея не съществуваше умора и навсякъде беше първа. Алексей Василиев известен руски моден скаут и член на журито каза, че тя може да стане не просто модел, а топ модел.Оцени по достойнство албума и и води индивидуален разговор с майката за бъдещото и развитие. Бети изпя българска народна песен и спечели Гран-при Mini Miss World Fashion 2011 . Получи лента с камъни Сваровски, красива и голяма корона, диплом, 300 долара парична награда за участие в следващ конкурс на организаторите.
  
  - ВЛАДИМИР ЗАХАРИЕВ - изключително чувствително и с изтънчена душа дете. На финала се представи в невероятно красив фрак. Изпя македонска песен. А водещата му присъди награда за най- усмихнато дете на конкурса. Той се явява за първи път на конкурс и беше много притеснен. Но с помощта на мама и тати, и на цялата българска група той се представи отлично.
  
  Влади спечели и награда Гран-при Mini Miss World Fashion 2011 . Получи лента с камъни Сваровски, диплом, 300 долара парична награда за участие в следващ конкурс на организаторите.
  
  - ДЕНИС СОТИРОВ - това беше детето, което прояви истински героизъм. Нищо, че беше толкова малък, той издържа стоически цялата програма. На шоуто на талантите се представи много оригинално – на фона на песента „Аз знам Българийо, аз знам…“ и с два трикольора в ръце малчуганът Денис вдигна на крака цялата публика. Подготвен с отлични костюми – в бял фрак,автентична народна носия и самият той много красив. Плени всички с дългата си коса, прекрасните си сини очи и умението да се представя добре точно когато трябва. Умело позираше пред фотоапарата и има стотици снимки. Той зае първо място при най- малките и получи лента, купа и диплом.
  
  
  
  В края на информацията да благодарим на родителите, без които пътуването и подготовката нямаше да бъде възможна. Благодарим на всички, които подготвиха децата – дизайнери, шивачи, хореографи, музикални педагози…
  
   Благодарност на Пламен Нунев от Русе за помощта за Петър.
  
  Интересната случка беше в самолета към България. В него нашите деца се срещнаха с Дони. Известният ни певец пътуваше заедно с нас. Вече окрилени от наградите си , малките ни момичета и момчета го наобиколиха, взеха автографи, разказаха му къде сме ходили. Беше нещо като малък символ- от руските звезди, попаднахме на българска звезда.Това окрили децата и съвсем им повдигна настроението.
  
  На аерогарата те триумфираха с родния трикольор, с песен за България и с всички корони, ленти и купи. Чакаха ни журналисти и близки. А ние – деца, родители и организатори бяхме просто щастливи.
  
  Благодарим на принцовете и принцесите от Модна агенция „Интерсаунд“. Започва новият сезон. До нови срещи.

http://gossip.erogance.eu

 


Сходни връзки

Шест българчета разбиха всички останали в Анталия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди