изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:51 EEST
Махат игралните зали от кварталите    
НовиниМинистерският съвет прие нов проектозакон за хазарта, според който игрални зали и казина не трябва да са в непосредствена близост до училища и социални домове за деца. Изключението е за 4- и 5-звездни хотели. "Проектозаконът предвижда окрупняване на изискванията за определения брой игрални машини или игрални маси в казината. Идеята е игралните зали да излязат от кварталите и да отидат там, където само зрели хора могат да влизат", каза финансовият министър Симеон Дянков след заседанието на кабинета, предадоха БТА и БГНЕС.

По данни на Комисията за хазарта, в момента в страната има около 4500 игрални зали и казина. Около 20-25 на сто от игралните зали след приемането на закона от парламента ще трябва да променят дейността си, предупреди Дянков.

С новия закон ще се регулират и интернет залаганията, ще се регламентират залаганията чрез SMS-и и телевизионни предавания, както и
"залагания на състезания с кучета и коне, турнири с карти в казина и др", пише в документът.

Организаторите на хазартни игри от разстояние, независимо дали са в България или в чужбина, трябва да спазват българското законодателство при предлагане на услугите си в страната ни.
За да се предотвратят измами, злоупотреби с лични данни и пране на пари, има специфични изисквания за издаване на лиценз в тези случаи.

Тото и лото игрите, които досега се включваха в едно и също определение и не се различаваха освен по името си, са уредени като две самостоятелни лотарийни игри. Разликата между тях е от начина на формиране на печалбата – при тото игрите фондът за изплащане на печалби за всеки тираж се формира като предварително определен процент от постъпленията, а при лото игрите печалбите се определят чрез предварително зададени коефициенти, не зависят от постъпленията и не могат да бъдат предварително определени.

Въвеждат се праг за задължителни инвестиции от фирмите, които организират залаганията. 1 000 000 лв. инвестиции и още толкова за организиране на играта ще трябва да доказват пред Държавната комисия по хазарта фирмите, които организират залагания върху резултати от спортни състезания, от надбягвания с коне и кучета и за случайни събития.
За собствениците на казина сумите са по 600 000 лв. инвестиции и за игри, а при игрите от разстояние – съответно 600 000 лв. и 1 000 000 лв.

Тежки са санкциите за организиране на хазартна игра без разрешение.
Забранява се рекламата на хазартни игри, глобата може да достигне 30 000 лв.

По анализи на ЕК от началото на 2010 г. между 300 и 700 млн. евро от залаганията, които излизат от страната, не са регламентирани и не се облагат с данъци. Министър Дянков припомни, че през 2010 г. данъкът за хазарта е 15 на сто и затова може да се очертае голяма сума на годишна база като данъчен приход от облагането на хазарта.
Минималният обем на приходите, според Дянков, е между 40 и 50 млн. евро.
Очаква се данъците от тази дейност в максималният им обем да бъдат достигнати през 2013 г.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Махат игралните зали от кварталите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди