изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:07 EEST
Иманярска група бе разбита при операция на столичните антимафиоти    
Ред и сигурностИззети са ръкописни записки и географски карти за местности и легенди за „съкровища”, монети и други предмети с културно-историческа стойност. Успешната реализация на спецполицаи от териториалното звено „БОП” – София е в резултат на двумесечно наблюдение на незаконната дейност, осъществявана от иманярската група.


Разследването започнало, след като антимафиотите достигнали до информация, че Е.В. /46 г./, който е адресно регистриран в столицата, се занимава с незаконни археологически разкопки на територията на страната, както и с изкупуване и трафик на движими културни ценности зад граница. В хода на оперативната работа било установено, че криминално проявеният 46-годишния мъж ръководи четиричленна иманярска престъпна група. Негови съмишленици са П.С. /57 г./, живеещ без адресна регистрация в София, и други двама столичани - В.С. /35 г./ и Л.С. /47 г./.
В хода на образуваното по случая досъдебно производство вчера бе проведена специализирана полицейска операция по задържане на четиримата иманяри. В рамките на акцията са извършени и претърсвания на различни адреси в столицата. Две старинни монети, фибула, множество списания и книги за археологията, ръкописни записки за археологически обекти и легенди за „съкровища”, множество патрони различен калибър, мобилен телефон, както и голяма сума пари са иззети от апартамента, в който е задържан П.С. Връх от копие, един камък с издълбан върху него кръст и пафта, състояща се от два елемента, били иззети от адрес в Банкя, който П.С. също ползвал. От автомобил с марка „Санг Йонг Рекстън”, управляван от 57-годишния мъж, били конфискувани компактдиск с надпис „с. Гинци” и географска карта на местността.. В нает от мъжа сейф пък били открити приблизително 100 000 евро. В жилището на В.С. били намерени и иззети преносим компютър и мобилен телефон. При претърсване в дома на Л.С. са конфискувани три металотърсача, лаптоп, три мобилни телефона и множество ръкописни записки и географски карти за местности и легенди за „съкровища”. Още един металотърсач, както и 33 монети, разпределени в полиетиленови пликчета с надписи и поставени цени в чужда валута, апликация „човешко лице”, една старинна обица, три метални остриета, 16 цветни снимки на вещи и предмети, представляващи културно-историческа ценност, глинено гърне, метална канелка, старинна монета, два преносими компютра, мобилен телефон, осем патрона с калибър 30.06 и 137 боеприпаса „22LR” били открити при претърсвания на два адреса – в София и в с. Яна, ползвани от Е.В.
Спецоперацията е проведена под наблюдението на Софийската градска прокуратура.
След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с прокурорско постановление на четиримата иманяри са наложени 72-часове мерки за задържане.
Действията по разследването продължават.

 


Сходни връзки

Иманярска група бе разбита при операция на столичните антимафиоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди