изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:48 EEST
Арестуваха шеф на медицински център за иманярство    
Ред и сигурностУправителят на Медицински център "Панацея" в София д-р Петър Свещаров е сред четирима задържани при акция на столичните антимафиоти срещу иманярска група, съобщи БТА, като се позова на разследващи. Разследването започнало, след като от териториалното звено „БОП” – София достигнали до информация, че 46-годишният Емил Велков се занимава с незаконни археологически разкопки на територията на страната, както и с изкупуване и трафик на движими културни ценности зад граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.


В хода на оперативната работа било установено, че Велков, който е криминално проявен, ръководи четиричленна иманярска престъпна група. В нея влизали 57-годишният Петър Свещаров - мамолог по специалност, 35-годишният Веселин Свещаров и 47-годишният Любомир Стоилов, съобщиха БНР и БТА.

При извършените обиски на апартаментите на четиримата са иззети три металотърсача, лаптопи, записки за легенди за "съкровища", географски карти за местности, монети, апликация "човешко лице", върхове на копия, глинено гърне. От автомобила на д-р Свещаров с марка „Санг Йонг Рекстън” пък били конфискувани компактдиск с надпис „с. Гинци” и географска карта на местността. Антимафиотите открили и близо 100 000 евро в нает от лекаря сейф.

Засега на четиримата е наложено 72-часово задържане.
Прокуратурата ще реши дали да поиска мерки за неотклонение "задържане под стража".


Д-р Петър Свещаров е завършил медицина през 1982 г. в МА - София. В периода 1982/1985 г. е работил в Павел Баня като рентгенолог.
От 1985 до 1991 г. е ординатор-рентгенолог, а от 1991 до 2007 г. е завеждащ мамологично отделение в V МБАЛ - София.

Иманярска група бе разбита при операция на столичните антимафиоти

 


Сходни връзки

Арестуваха шеф на медицински център за иманярство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди