изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:06 EEST
ЧУЖДИ АВДЖИИ ИЗПРОБВАТ МЕРНИКА СИ У НАС    
Лов и риболовБез отстреляно диво прасе при откриването на лова. За това, че италианци са стреляли по пернат дивеч в ловните полета на Държавното ловно стопанство край Тервел, съобщи радио "Добруджа", като цитира директорът му инж. Цветелин Миланов. Пред медията той е съобщил още, че се очаква през ноември на лов в горите да дойде група испански авджии, които са заявили, че искат да участват в групов лов на дива синя и елен лопатар.

 В рамките на организирания ловен туризъм групите чуждестранни ловци идват за 4-5 дни и много често съчетават трофеен с групов лов, е допълнил още Миланов. 
Със старта на ловния сезон за пернат дивеч директорката на ловното стопанство в Балчик Калинка Тодорова бе заявила, че също се очакват групи италиански ловци, които да стрелят по пернат дивеч.
Оказва се, че стартът на лова на дива свиня е бил неуспешен за ловните дружинки в Добричко. Председателят на сдружението Илия Михайлов заяви за НДТ, че нито една от дружинките не е успяла да отстреля в първия уикенд диво прасе. Според Михайлов диви свине има достатъчно в ловните полета. Следите им се забелязвали в калищата, но животното било едно от най-хитрите. Това, че все още не са окапали листата на дърветата допълнително затруднявало мерника на авджиите, коментира още Михайлов, който също е дългогодишен ловец.
 


Сходни връзки

ЧУЖДИ АВДЖИИ ИЗПРОБВАТ МЕРНИКА СИ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди