изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:06 EET
Взривиха колата на журналиста Сашо Диков    
Новини Mалко преди 22.00 часа в четвъртък е бил взривен автомобилът на журналиста и директор на Канал 3 Сашо Диков. Автомобилът - марка „Форд Фокус”, е взривен пред дома на Сашо Диков - до бл. 259 в кв. "Гоце Делцев", потвърди  директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".  Няма пострадали при взрива. Бомбата е била поставена пред предната лява гума. Тепърва ще се уточнява видът на взрива, очакват се експертизите.

На място работят екипи на ГДБОП, СДОТО и Столичната дирекция на МВР. Извършват се процесуално-следствени действия по горещи следи по метода дом по дом. Издирват се извършителите на взрива, каза главният секретар на МВР Калин Георгиев.
Полицията се надява да открие очевидци и свидетели на взрива.

Самият Сашо Диков е бил в жилището си по време на експлозията.
"Жив съм, нищо ми няма", каза той пред Канал 3.
"Чу се адски взрив и се издигна дим. След това съседи изкочиха навън и полицията дойде", разказа Сашо Диков и показа пораженията върху колата и изпочупени прозорци в близост до взрива. Предният капак на автомобила е силно деформиран, вратите вляво също. Задната броня липсва.

"Нямам никаква версия за случилото се. Абсолютно от никого не съм получавал заплахи, затова ми идва като гръм от... мокра софийска улица", коментира Сашо Диков.

АФП съобщи, че късно в четвъртък в България е станала експлозия срещу български журналист, критичен към българското правителство. Тя съвпадна с посещението в страната на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу.
В петък се очаква посещението на още трима европейски комисари.

На 10 февруари избухна взривно устройство пред редакцията на в. "Галерия.

http://dnes.dir.bg

Сашо Диков за взрива: Искат да ме сплашат

Ако има доволни от снощния взрив, то това са противниците на сегашната власт, които искат да я дискредитират. Цели се и втори заек – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно, коментира в интервю за бТВ директорът на Канал 3.

Той повтори, че не е получавал заплахи от никого. На въпроса кой все пак може да е недоволен от говоренето му, Диков каза, че ще продължи да говори за очевидните неща. “Ще продължа да говоря, че Цветанов е недоразумение, че “Октоподът” е фарс, че никой не иска да разследва далаверите във футбола”.

Диков си спомни, че преди ден-два говорил от екрана на Канал 3, че в държавата трябва да се промени нещо сериозно. “Исках за първи път да приканя хората да гласуват. Хора, дайте да гласуваме! Не може да оставяме властта в ръцете на далавераджии, тези избори са най-важните от 20 години насам”, каза още Диков.

Според него паралелът с взрива пред редакцията на в. “Галерия” е неизбежен. “Не искам да спекулирам със ситуацията. От моя случай са минали едва 8-9-часа , а при “Галерия” - 8-9 месеца и няма резултат. Взривът не е разкрит, както и сума други престъпления. Борбата с престъпността е фарс”, заключи журналистът.

Тази сутрин пред Нова тв директорът на СДВР комисар Валери Йорданов каза, че все още е рано за версии за това кой е взривил колата на Диков. От изявленията на журналиста той разбрал, че Диков не е получавал заплахи. Предстоят нови разпити./ http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Взривиха колата на журналиста Сашо Диков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди