изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:58 EEST
БЛС се оттегля от участие в комисиите към МЗ    
ЗдравеДо изясняване на намеренията на МЗ относно финансирането на системата и представяне на проектобюджета от МФ, Българският лекарски съюз (БЛС) се оттегля от участие в комисиите към МЗ, прекратява и участието си в преговорите с НЗОК, съобщават от съюза. От БЛС заявяват, че във връзка с различните изявления на министъра на здравеопазването д-р Ст. Константинов относно финансирането на здравеопазването през 2012 г. и неяснотите, които те пораждат сред съсловието, УС на БЛС покани на среща МЗ, МФ и НЗОК, която трябваше да се състои вчера /13 октомври/ в централата на БЛС.

 Желанието беше да се изяснят намеренията на институциите относно бюджета за здравната система през следващата година и неговото разпределение, категорични са от БЛС.

"Тази среща беше игнорирана и трите институции се събраха самостоятелно в МФ. За ръководството на БЛС това означава, че се готвят промени в начина на финансиране на системата по скрит от обществото начин. Първоначалната информация, с която БЛС разполага, дава основание за сериозни подозрения, че се готвят промени, които ще елиминират здравно-осигурителния модел, залагат реставрация на административно бюджетиране, тип социалистическо, създават условия и предпоставки за развитие на корупционни схеми и елиминират ролята на съсловните организации.

Предвид сериозните трусове, които могат да настанат в системата, ръководството на БЛС отново поиска срещи на най-високо ниво на изпълнителната и законодателната власт, по спешност се свиква Управителен и Национален съвет", съобщават още от БЛС.

http://www.dnesplus.bg

 


Сходни връзки

БЛС се оттегля от участие в комисиите към МЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди