изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:37 EEST
ДОБРОТИЦА ЗАГУБИ НА ДВА ПЪТИ ОТ ЕЛИТНИЯ КВК ГАБРОВО    
СпортМъжкият състав на ВК Добруджа 07 гостува в Габрово за две контролни срещи с домакините от Коко волей клуб. Въпреки допуснатите 2 загуби с 0-5 и 1-4 гейма, треньорското ръководство на добричките волейболисти отчита както полезността от изиграните 10 гейма, така и доброто представяне на своите състезатели срещу техните значително по-опитните и рутинирани съперници. Цифровото изражение в изиграните 2 мача не показват действителното съотношение на силите, защото в техническо отношение добричките волейболисти по нищо не отстъпваха на своите противници.

Не бива да се пропуска и факта, че габровският отбор е формиран само от състезатели, които дълги години играят в Суперлигата на страната, и които само преди седмица се наложиха с 4:1 гейма над републиканския ни шампион ЦСКА. В същото време отборът на Добруджа 07 включва изключително млади и перспективни състезатели, които тепърва ще имат възможнотта на разкриват своите волейболни качества. В някои от изиграните геймове срещу габровци най-възрастният състезател на добричлии беше ... на 20 години, а край мрежата играеха още трима юноши на по 16 и един на 17 години. Липсата на достатъчно опит попречи на добричките волейболисти в 3 от геймовете "да ги затворят" и спечелят, след като водеха с 23:20, 18:14 и 20:18 точки. В първият гейм на втория контролен мач те дори категорично надиграха своите съперници с 25:16 точки и демонстрираха много волейболни достойнства, което доведе до доста нерви у треньорското ръководство на габровци, в чиито редици играеха 2-ма бивши национални състезатели. Трябва да се отбележи и факта, че в изиграните в Габрово срещи в игра се включиха всичките 14 добрички състезатели, включени в групата.

Статистика "Добруджа 07" - "КВК Габрово: 1-ви мач - 0:5 гейма (14:25, 23:25, 24:26, 16:25, 10:15); 2-ри мач - 1:4 гейма (25:16, 18:25, 21:25, 18:25, 9:15).

В досега изиграните 4 предсезонни контролни срещи волейболистите на Добруджа 07 се срещаха само със съперници, състезаващи се във Суперлигата на България - Славия, Черно море-БАСК и КВК Габрово. Това умишлено бе търсено от треньорското ръководство, за да може да се направи реална преценка до колко играта на добричкият състав се отличава от тази на водещите волейболни отбори в страната. До първия си мач от редовния сезон във Висша лига състезателите на старши треньора Веселин Великов ще изиграят още 2 контролни мача - на 15 октомври те ще гостуват на отбора на Дунав (състезаващ се във Висша лига) и на 22 октомври срещу домакините от Попово (отбор от "А" елитна група).

През следващата седмица предстои картотекиране на състезателите на Добруджа 07 за предстоящия сезон във Висша лига. Клубното ръководство ще представи в БФВолейбол списък от 17 волейболисти:

Разпределители: Петър Пенев, Петър Калев и Михаил Михайлов

Крайни нападатели: Михаил Стоев, Димитър Бежандолски, Станислав Кирилов, Доброслав Добрев и Стелиян Великов

Диагонали: Калоян Канев и Жулиен Георгиев

Центрове: Светослав Арнаудов, Георги Господинов, Лазар Лазаров и Стоян Стоянов

Либера: Николай Тодоров, Тодор Георгиев и Никола Златев.

В неделя - 16 октомври, стартират своето участие в Държавния шампионат и юношите-старша възраст на Добруджа 07, когато младите добрички състезатели ще гостуват на състава на Велики Преслав.

 


Сходни връзки

ДОБРОТИЦА ЗАГУБИ НА ДВА ПЪТИ ОТ ЕЛИТНИЯ КВК ГАБРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди