изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:37 EEST
Затвориха училищен сайт заради порно с животни    
НовиниВъзмутени родители алармираха за наличието на порно снимки в сайта на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Кадрите включвали и животни. Родител на ученик в 5-ти клас от училището посочи секции със снимки на порно сцени със коне и кучета, както и множество реклами и линкове на виагра и различни порно сайтове в раздела за ученици на сайта. „През месец юни първо писах до администратора на форума и го помолих да махне тези секции, но той не ми отговори, след което писах на фирмата, която поддържа сайта”, обясни той.

От фирмата са му обяснили, че отдавна са алармирали собственика на сайта, че има такова съдържание, но мерки не са взети, след което са закрили форума. „Писах писма и до Агенцията за закрила на детето, откъдето ми обясниха, че ще алармират отдела за компютърни престъпления към ГДБОП”, разказа още възмутеният родител. „Преди няколко дни, реших отново да вляза в сайта и пак имаше същото съдържание”, съобщи той пред Дарик.

Според директорката на училището Нели Попова-Коева, с която Дарик се свърза, веднага след като е била сигнализирана за проблема е взела мерки и форумът е бил закрит. „Даже направихме и нов сайт на училището и помолихме фирмата, която направи старият сайт да го затвори изцяло. Не знам защо още работи, но веднага ще се обадя на хората и се надявам до няколко часа да бъде окончателно и завинаги закрит”, коментира тя.

Коева обясни, че училището няма вина за случая, тъй като става въпрос за спам-ботове, които автоматично влизат във форума и качват материали с такова съдържание.

По-късно проверка на Дарик установи, че достъпът до сайта вече е блокиран. /Дарик радио

 


Сходни връзки

Затвориха училищен сайт заради порно с животни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди