изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:28 EEST
Почва голям студ - минус 7 градуса, идат сняг и бури    
ВреметоЗимата нахлува със здрав студ до минус 7 градуса във високите котловини на Западна България, почти ураганен вятър по Черноморието, дъжд, примесен със сняг, в Предбалкана и Добруджа. Застудяването започна още снощи, температурите ще ударят минимума в нощта срещу вторник. Вятърът обаче вече се усилва в Източна България, по крайбрежието може да вилнее и със 100 км в час днес и утре. Възможни са инциденти, предупреди дежурният синоптик в TB-MET Симеон Матев.

Застудяването ще е съпроводено с валежи от сняг и дъжд, а бурният вятър ще създава усещане за още по-сурово време. Дори в най-топлите часове на денонощието в южните части на страната, където климатът е най-мек, живакът няма да прескочи 10-12 градуса. Очаква се обаче най-студеният ден от седмицата да е вторник. Ще се събудим на отрицателни температури, слани ще ликвидират, каквото е останало по полето и в градините. В Драгоман, Перник, София, Трън, Самоков ще тракат зъби на минус 6-7 градуса.

На този фон за късметлии ще минават в останалите райони на страната, където ще е само минус 3-4. Вятърът навсякъде ще утихне и следобед ще се почувстваме стоплени на 10-ина градуса. В сряда времето ще тръгне към стабилизиране, но с мразовити нощи, мъгли сутрин и умерено слънце през деня.

Прилично за това време на годината ще е и в четвъртък и петък. В деня за размисъл обаче пак ще застудее, на повечето места ще е облачно, от време на време ще вали.

Нестабилно и хладно се очаква да е и в неделя. След това до края на месеца ще ни покаже и по-доброто си лице. Вероятно е седмицата да е слънчева и топла - докъм 20 градуса.

“Топлофикация – София” има готовност за масово пускане на парното от понеделник, казаха от дружеството. Първи затоплят детските градини, училищата и болниците. Чак след това са жилищните и административните сгради. „Дали ще минем към масово топлоподаване, ще решим в понеделник, когато очакваме официална дългосрочна прогноза за времето, обясни Стоян Цветанов, шеф на столичната топлофикация. Според него въпреки студения уикенд, през идните 14 дни се очаквало сериозно затопляне”. „Не искаме заради няколко студени дни да караме всички да плащат за отопление на общи части, уточняват от дружеството. В Плевен вчера по обяд времето бе слънчево и топло. Там никой не е поискал включване на парното. Който желае по-ранно затопляне, може да подаде молба, казват топлофикациите в цялата страна. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Почва голям студ - минус 7 градуса, идат сняг и бури | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди