изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:47 EEST
КРИЗА Е: Стоичков с 15 000 евро заплата като консул?    
НовиниНовият почетен консул на България в Испания – Христо Стоичков, си е уредил завидните 15 000 евро месечна заплата, твърди вестник “Всеки ден”, като се позовава на слухове.
Въпреки че официално не се полага възнаграждение за тази дейност, Ицо си е издействал специален статут.  Сумата той щял да получава за консултантска дейност, защото щял да помага за внедряването на българския бизнес в столицата на Каталуния – Барселона.

Там функционират над 150 български фирми. Интересен е факт е, че сред най-сериозните бизнесмени са собствениците на “Хепи”, които имат верига от заведения в целия град. В едно от тях - ресторанта “Баркено” Стоичков беше съдружник, но кръчмата напоследък не върви заради финансовата криза и футболистът продаде процента си.

Друг бизнесмен, който развива успешна дейност в града, е собственикът на телевизия Канал 3 Величко Найденов. Повечето хора свързват телевизията със Сашо Диков, но босът на медията е Найденов, бивш шеф на футболен отбор. Преди 5 години Велико заживя в Барселона заедно с жена си и семейството си, оттегляйки се от България. Според мълвата, причината за това са финансови неуредици у нас.

България има почетно консулство в Барселона от 1999 г. Досегашната титулярка на поста Адела Клименте Рибас да Педрет почина миналата година. Тя се грижеше за българските интереси в Каталуния и Навара.  http://www.blitz.bg

 

 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Стоичков с 15 000 евро заплата като консул? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди