изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:04 EEST
НАСТОЯВАМЕ СЪВМЕСТНО ДА ОХРАНЯВАМЕ ЧЕРНО МОРЕ    
Европейски съюзСтраната ни ще настоява пред Европейската комисия за създаване на съвместна брегова охрана на Черно море с Румъния, за да се защитят интересите на рибарите от двете страни, съобщи шабленският общински вестник "Изгрев".

Това е станало ясно на среща на високо равнище по проблемите на Черно море, организирана от еврокомисаря по рибарство и морско дело Мария Даманаки, в която участие е взел и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, в Брюксел. Необходимо е да се престане с практиката в ЕС, Черно море да се разглежда в контекста на тази за Средиземно море, е посочил министър Найденов. Той обяви, че е необходима регионална политика за Черно море. Не може България и Румъния да бъдат ограничавани от квоти за улов на калкан при положение, че добиват едва 10 на сто от общия улов, а другите Черноморски държави да правят каквото си искат, категоричен бе министърът. Според него тези квоти не работят и искаме ЕК да реагира. Комисар Даманаки е предложил на срещата създаване на Консултативен съвет за Черно море към ЕС. Възможно е да се постигне консенсус и за създаване в скоро време на Главна дирекция за Черно море.
 


Сходни връзки

НАСТОЯВАМЕ СЪВМЕСТНО ДА ОХРАНЯВАМЕ ЧЕРНО МОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди