изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:24 EET
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 18.10.2011    
Времето През нощта облачността над Западна България ще намалее и сутринта в много райони температурите ще са ниски - минимални между минус 3 и 2°. В София - около минус 2°. Ще се образуват слани. По-високи - до 5-6° ще са температурите в Източна България и по Черноморието, където валежите от дъжд ще продължат. В Странджа и Сакар и в Лудогорието ще вали сняг. Утре преди обяд все още облачно, ветровито и с валежи ще бъде над източните райони от страната, но с тенденция валежите да отслабват, а до края на деня навсякъде да спрат и вятърът да отслабне.

Над Западна и Централна България постепенно ще се установи слънчево време със слаб запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 8 и 13°. В София - около 11°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месец октомври.

В планините от запад също ще настъпи подобрение на времето. Облачността ще се разкъса и намалее, едва към края на деня и над източните райони. Преди обяд в Източните Родопи, Странджа и Сакар все още ще превалява сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, умерен, по откритите високи части - силен. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието подобрение на времето ще настъпи най-късно. През по-голямата част от деня там ще остане облачно, преди обяд - с валежи и все още твърде ветровито - със силен северозападен вятър. По-късно през деня вятърът ще започне да отслабва и ще придобие по-западна компонента. Максимални температури по крайбрежието: 9-10°. Температурата на морската вода - около 15°. Вълнението на морето ще бъде все още 4-5 бала, но с тенденция вечерта да започне да отслабва.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 14-20 октомври 2011 година

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ

ПРОБЛЕМИ С ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО СПИРАТ ВОДАТА В ДОБРИЧ


 

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 18.10.2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди