изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:14 EEST
Обявиха 275 кандидат-кметове с досиета    
Новини

Кандидатът за кмет на Каварна от партия "Атака"  Георги Алексиев се оказа... агент Искренов



Комисията по досиетата оповести резултатите от проверка за принадлежност към структури на бившата Държавна сигурност на кандидатите за кмет. Проверени са 8144 души, като от тях 275 са с агентурно минало.
1747 лица не подлежат на проверка, тъй като са родени след юни 1973 г. и са твърде млади да са били сътрудници на тоталитарните служби.

Документът от 171 страници е публикуван на сайта на комисията. Сред обявените имена издигнати от ДПС са 59, от БСП - 43 (партията подкрепя и двама независими), от РЗС - 20, а от ГЕРБ - 26.

Сред най-известните имена са това на кандидат-кмета на НДСВ за кмет на София Владимир Каролев (агент Камен), на независимия кандидат-кмет на Бобов дол Милети Орешарски (Заимов) - бивш шеф на Централния софийски затвор и брат на бившия финансов министър Пламен Орешарски, както и икономистът Кольо Парамов (Яков) - претендент за градоначалник на столицата от "Обединена социалдемокрация".

Сред претендентите на управляващата партия е Пламен Стоилов, който се бори да спечели вота в Русе. Той е бил щатен разузнавач. Кандидат-кметът на Бургас от РЗС Мария Инджова (агент Красимира) също е в списъка, вътре е и избраникът на "Атака" за Каварна Георги Алексиев (агент Искренов).

От комисията по досиетата обаче признаха преди дни, че до изборите няма да успеят да проверят и кандидатите за общински съветници, тъй като са над 46 000 за цялата страна.

Вече бяха обявени имената на кандидатите за президенти, които имат агентурно минало - те са обвиненият за лидер на "Октопода" Алексей Петров, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, бившият банкер Венцислав Йосифов и журналистът Стефан Солаков.  http://dnes.dir.bg

ТУК ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ ВАШИЯТ КМЕТ НЕ Е БИЛ АГЕНТ НА ДС

 


Сходни връзки

Обявиха 275 кандидат-кметове с досиета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди